Pahikselle morsian

Jos romanttinen komedia on se, mitä näin pikkujoulujen kynnyksellä haluaa katsoa, saattaa Tyttösi sun ja mun olla harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Howard Deutschin ohjaamassa elokuvassa on ainakin jonkinlaista yritystä käsitellä parisuhdeongelmia tuoreella otteella.

Tank on ammattimainen kusipää, joka hoitelee sivubisneksenään parisuhteita kuntoon erikoisella tavalla. Epätoivoiset nuoret miehet voivat palkata hänet viemään haluamansa naisen surkeille treffeille. Tankin sikailun jälkeen asiakas kerää talteen sen, mitä tyttöparasta on jäänyt jäljelle. Sitten eletäänkin taas enemmän tai vähemmän onnellisena elämän loppuun asti. Toiminnan moraali nousee kuitenkin pintaan, kun Tank ihastuu kämppiksensä Dustinin toimeksiantoon, Kate Hudsonin esittämään Alexisiin.

Tyttösi sun ja munElokuvaa laadittaessa on selvästi pidetty mielessä sekä mies- että naiskatsojia. Tyttösi sun ja mun tasapainoilee nimittäin alapäätyyn keskittyvän jätkähuumorin ja romanttisen "sen oikean" etsiskelyn välillä. Tämän lisäksi seksiä, alkoholia, kukkalähetyksiä ja humoristisia montaaseja on riittämiin tyydyttämään nuorten aikuisten katsojien tarpeet.

Elokuvan rakenne noudattaa sinänsä uskollisesti romanttisen komedia kaavaa. Matkan varrelle on kuitenkin kirjoitettu muutamia hauskoja knoppeja, jotka pyrkivät erottamaan sen muista vastaavista tusinaleffoista. Jo alkuasetelmassa on kieltämättä jotain oikeantuntuista. Vastaavanlainen mulkvistiseuralaispalvelu voisi hyvinkin olla nykymaailmassa olemassa. Lisäksi elokuvan pizzeriakohtaus rohkenee näpäyttää jopa jenkkien kristillistä konservatiiviosastoa. Loppusuoralle kaartuessaan Tyttösi sun ja mun on kuitenkin vähällä kompastua useiden muiden lajityyppinsä edustajien tavoin omaan yllätyksettömyyteensä.

Tyttösi sun ja munElokuvan toimivuus nojaa paljolti myös pääparin, Dane Cookin ja Kate Hudsonin, kemian varaan. Varsinkin Cook tuntuu tehneen olonsa Tankin roolissa kotoisaksi ilman että äijäily vaikuttaisi liian ulkokultaiselta. Asiallista seurattavaa on myös turpean Alec Baldwinin työskentely pienessä roolissa Tankin isänä. Baldwinin esittämä professori Turner tuo rehellisellä irstaudellaan syvyyttä myös itse päähenkilön toimiin. American Pie -sarjasta tuttu Jason Biggs puolestaan ei saa sinänsä epäkiitollista aisankannattajan rooliaan henkiin. Biggsin suoritus Tankin kämppiksenä jää hauskuutuksen tasolle, kun mukaan olisi voinut ripotella hieman uskottavuuttakin.

Kaikkiaan Tyttösi sun ja mun on mukava deittileffa, josta ei oikeastaan löydy mitään vikaa sen paremmin kuin mullistavaakaan. Elokuva lähtee mukavasti käyntiin ja vauhti riittää kutakuinkin loppuun asti ilman, että homma leviää totaalisesti käsiin. Toki teattereista löytyy tällä hetkellä paljon mielenkiintoisempaakin katsottavaa, mutta sitä saa mitä tilaa.

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,5 / 2 henkilöä