Ihannevävyn resepti

Sekavia suhteita alkaa kuvaavasti kohtaukselle, jossa hymyilevä hääseurue maistelee kakun kuorrutusta. Sokerileipurin tytärten äitisuhteesta kertova elokuva todistaa väitteen, että liika sokeri ei tee kenellekään hyvää. Ei ainakaan katsojalle.

© 2007 Universal PicturesYksinhuoltajaäiti Daphne (Diane Keaton) on saattanut kaksi kolmesta tyttärestään avioliiton satamaan, mutta kuopuksen naittaminen osoittautuu luultua vaikeammaksi tehtäväksi. Äidin toive nähdä Milly (Mandy Moore) onnellisesti naimisissa saa hänet salaa etsimään seuraa tyttärelleen internetin kautta. Kun kuvioihin vielä ilmestyy muusikko Johnny (Gabriel Macht), menevät suhteet todella sekaisin ja Millyn tuleekin tehdä vaikea valita tämän ja ihannevävy Jasonin (Tom Everett Scott) välillä.

Vanhaa genreä on yritetty uudistaa tekemällä siitä seksikkäämpi ja modernimpi kuin edeltäjänsä. Sinkkuelämää sarjan ystävyksiä muistuttava perhe käyttää aikansa shoppailuun, seksistä puhumiseen ja puhelinkonferenssien pitämiseen. Vanhojen asenteiden uudistus jää kuitenkin vain kosmeettiselle tasolle, eikä oikein istu elokuvan arvomaailmaan. Vaatteiden ja ruuan koristamassa universumissa ei koskaan ole liian myöhäistä löytää sitä herra oikeaa ja yhden hengen ateriat ovat surkeuden huippu.

© 2007 Universal PicturesElokuvaan on kerätty kunniallinen näyttelijäkaarti, jota johtaa matriarkan ottein Diane Keaton. On surullista, että Keaton on 2000-luvulla jämähtänyt hieman boheemin ja määräilevän äidin rooliin, joka on ehditty jo näkemään valkokankaalla Perheen jalokivi ja Jotain annettavaa elokuvissa. Uutta tarjottavaa ei tälle roolille enää löydy, mutta kun elokuvan muukin näyttelijäkaarti tuntuu tekevän uusia versioita vanhoista rooleistaan, erottuu Keaton edukseen joukosta. Yksiulotteiset hahmot eivät ole onnistunein tapa paikata käsikirjoituksen pitkäveteisyyttä saatikka tuoda siihen komiikkaa.

Sekavia suhteita yrittää noudattaa romanttisen komedian reseptiä mahdollisimman tarkkaan, mutta kun tärkeimmät ainekset, kuten romantiikka ja komedia, unohdetaan pois, ei se voi muuta kuin epäonnistua. Elokuva yrittää olla moderni ihmissuhdedraama, mutta lopputuloksena on pelkästään ylenpalttinen kasa kuorrutusta ilman sen suurempaa sisältöä.

*
Arvostelukäytännöt