Paljon melua tyhjästä

Koska en odottanut kovinkaan paljoa agentti-Austinin jatkoseikkailulta, en suuremmin pettynyt itse elokuvaan. Sain, mitä tilasin. Ihmettelin elokuvan jälkeen vain, miksi se on saanut niinkin suuren siivun mainontamarkkoja ja miten sen tekijät ovat saaneet houkuteltua maailmanluokan tähtiä prokkikseensa. Esimerkiksi Madonnan houkuttelu tunnaribiisiin maistuu reilusti ylimitoiteltulta, sillä itse elokuvahan nyt on semmoista saastaa, että se olisi joutanut oitis laittaa b:nä suoraan videolevitykseen ilman sen suurempaa haloota. Omalaatuinen sekasotku Wayne’s Worldejä ja Alastomia aseita ei toimi saati sitten sytytä, ei sitten kertaakaan.

Austin Powers: The Spy Who Shagged Me / Austin Powers: Agentti, joka tuuppasi minua - © 1999 New Line CinemaTuskin vesirajaan ulottuvat minihameet, vilahtelevat pikkuhousut, pari kuppikokoa liian pienet rintaliivit ja alapäänaskarteluissa jatkuvasti pyöriskelevät vitsit tarjoavat toki ajoittaista viihdykettä niille, joilla ei ole sen konkreettisempaa kokemusta seksin saralta. Koko elokuvaa kannatteleviksi voimiksi niistä ei kuitenkaan ole, varsinkin kun vielä vitsiosasto koostuu vanhoista useampaan kertaan nauretuista lämmittelyistä. Juonta on vain vitsien kehykseksi, eivätkä elokuvaa pelasta tahallisen kangertelevat viittaukset klassikoihin ja ylinäytellyt naamanvääntelyt. Ne eivät pahemmin naurata; aikaisempiin Austinin seikkailuihin tottumaton piruparka ei voi välttää vaivautuneisuuden tunnetta.

Mutta täytyy kuitenkin - vaikkakin pitkin hampain - antaa kiitosta retro-Austinille. Austin Powers - Agentti, joka tuuppasi minua jatkaa tinkimättömästi ykkösosan linjoilla. Ihailijoitaan se ei petä tai jätä kylmäksi, pikemminkin päinvastoin. Se varmastikin sytyttää monen Austin-elokuvien ystävän ylistyslauseisiin ja etsimään internetissä virtuaali-Austinin kanssa Tohtori Pahan varastamaa Austinin siittiönsekaista elämänmehua "mojoa". Ehkä fanit löytävät elokuvasta ja itse aiheesta jotakin, minkä minä autuaasti siitä missasin - elämäntavan, asenteen tai jonkin muun. Ja toisaalta mikä minä olen arvostelemaan muiden mielipiteitä! Ja tietenkin minä olen!!! Oman näkemykseni mukaan Austin Powers - Agentti, joka tuuppasi minua oli kutakuinkin pelkkää huuhaata, jonka itse olisin mieluusti jättänyt näkemättä.

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,3 / 4 henkilöä