Oman elämänsä kymppi

Kirk on lentokentällä työskentelevä hintelä poika. Molly on kaunis ja menestyvä nuori nainen. Mollyn kaltaiset tytöt eivät ole kiinnostuneita Kirkin kaltaisista pojista. Kuten Kirkin ystävät asian hienotunteisesti ilmaisevat, Molly on täysi kymppi ja Kirk ehkä viitonen. Kaikki tietävät, ettei parisuhteessa ero voi olla kahta pistettä enempää. Yllättäen Molly on kuitenkin kiinnostunut.

Aivan liian hotti on Jim Field Smithin ensimmäinen kokopitkä elokuvaohjaus. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Sean Anders ja John Morris, jotka ovat aiemmin kirjoittaneet yhdessä muun muassa vuonna 2008 ensi-iltaan tulleen Sex Drive -teinikomedian.

She's Out of My LeagueAivan liian hotti on kaikin puolin perinteinen romanttinen komedia. Poika tapaa tytön, mutta onnen saavuttamiseksi on selvitettävä joukko esteitä ja pulmia. Pulmina ovat tytön konservatiiviset vanhemmat ja jykeväleukainen entinen poikaystävä sekä pojan perhe yksinkertaisine isoveljineen. Esteiksi muodostuvat epäonnistuneet ensivaikutelmat, seksuaalinen kokemattomuus ja kiusalliset perhepäivälliset.

Kaikessa tavanomaisuudessaan Aivan liian hotti kaipaisi jotain, joka erottaisi sen muista samaan kaavaan perustuvista elokuvista. Mitään poikkeuksellista tai ikimuistoista ei kuitenkaan ole tarjolla. Elokuva rakentuu Kirkin ja tämän kaveriporukan käymien keskustelujen ympärille, mutta parhaimmillaankin sanailut ovat vain nokkelia. Liian suuri osa vitseistä on ennalta arvattavia, eikä revittelyä Kirkin vastoinkäymisistä onnistuta kääntämään lennokkaaksi piruiluksi. Sekä päähenkilöt että sivuhahmot jäävät ohuiksi ja persoonattomiksi, eikä hahmojen välille synny kemiaa.

She's Out of My LeagueTarinan opetus on sekin tuttu ja turvallinen. Tie naisen sydämeen käy lopulta itseluottamuksen kautta. Kun on kymppi itselleen, on kymppi myös muille. Virkistävää sentään on, ettei Kirkin tarvitse kasvattaa lihasmassaansa tai hankkia uutta ammattia tämän sisäistääkseen. Hintelä saa pysyä rehdisti hintelänä.

Aivan liian hotti toistaa varmasti mutta yllätyksettömästi romanttisen komedian peruskaavan aina lopun romanttista takaa-ajoa ja suudelmaa myöten. Vaikka toteutuksessa ei periaatteessa suuria ongelmia olekaan, johtaa haluttomuus ottaa riskejä kaavamaiseen ja hengettömään kokonaisuuteen. Aivan liian hotti hukkuu romanttisten komedioiden massaan.

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,7 / 3 henkilöä