Ihan kivaa kolmiodraamaa

Siitä lähtien kun homous ei ole ollut enää pyhäinhäväistys, on Hollywoodissa alettu viljelemään pikkukivaa seksuaali-identiteettihuumoria. Mikäs sen hauskempaa. Kun tällaiseen asetelmaan vielä marssitetaan tähdiksi television puolella tunnetuksi tulleita näyttelijäkasvoja, voisi elokuvaharrastaja perustellusti olettaa, ettei tällaisesta videolätystä ole muuhun kuin hauliammunnan kohteeksi.

© 1999 Warner Bros.Elämä on kuitenkin täynnä yllätyksiä, ja Tango kolmelle onkin ihan kiva elokuva. Nimenomaan kiva, sillä sen voi katsoa, nauraa ja unohtaa. Tv-kasvot Matthew Perry, Neve Cambpell ja Dylan McDermott ovat yllättävän raikkaita tuulahduksia elokuvassa, jonka moottorina hyrrää nimenomaan frendimies Perry.

Matthew Perryn hahmo on arkkitehti Oscar, joka yrittää saada ison urakan Dylan McDermottin esittämältä Charles-porholta. Väärinkäsitysten summana Oscarista leimautuu homo ja hän saa tehtäväkseen toimia Charlesin tyttöystävän (Campbell) esiliinana. Oscarilla alkaa toki jalka vipattaa, sillä eihän hän nyt mikään homo ole. Ja kolmiodraama kiihtyy…

Tango kolmelle on näitä perjantai-illan elokuvia, jonka voi katsoa paloissa Napakympin ja Videotreffien välissä - tunnelma pysyy ainakin kohdallaan aivojen turruttua televisiosäteilyn, popcorniähkyn ja keskiolutröyhtäilyn seurauksena.

ks. ensi-ilta

* * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2,3 / 3 henkilöä