Kun ohjaajan nimikään ei ole enne paremmasta

Tunnustan. Olen läpilööperien teinielokuvien kieroutunut kaappifani. Niinpä koreisiin kuoriin pakattu Too Smooth sai näppini oitis syyhyämään. Ei syyhyä enää, ei mikään. Voi saatana.

Too Smooth julkaistiin Jenkeissä jo vuonna 1998 nimellä Hairshirt. Leffa ei varmasti kerännyt katsojia edes kaapelikanavilla. Sitten muutamaa vuotta myöhemmin joku ilmeisesti kekkasi, että Scream-vosu Neve Cambell sihisee leffan muutamassa kohtauksessa, joten pitäähän hänen markkina-arvostaan repiä kaikki irtocentit kuleksimasta. Eli leffalle vetävämpi nimi, kaikkiin mainoksiin Neve Cambell etummaiseksi ja traileriin kootaan kaikki kohtaukset, joissa Neve näkyy - ja näin saatiin uusi Neve Cambell -elokuva. Traileri riittääkin tästä leffasta Neve-faneille, sillä siinä ovat ne kaikki kohtaukset, joissa hän käy kähisemässä päähenkilön vittuuntuneen kyynisenä ex-heilana.

Sitten leffassa nähdään Melroce Placesta tuttu Katie Wright. Itse vahtasin MP:n jaksot ensimmäisestä viimeiseen, mutta kovin tuntemattomalta tämän vosakan naama siltikin näytti. Ilmeisesti Suomessa ei ole näytetty kaikkia MP:n jaksoja, meitä on siis kusetettu siinäkin. Lisäksi Hollywoodin kovimmista tytöistä nähdään vielä Rebecca Gayheart Urban Legendsista (!?). Ja korea kotitallenteen kansi jatkaa edelleen: " - ovat pääosissa tässä railakkaassa komediassa, jota on verrattu elokuvaan Sekaisin Marista." Ilmeisesti joku jenkkiarvostelija on haukkuessaan tekelettä todennut sen olevan vieläkin huonompi kuin Farrellyn veljesten alahuumorihurvittelu, sillä Too Smooth on niin kiltti, ettei siinä edes heitellä fuckeja.

Mistä tämä Hollywoodin kolmen kovimman tytön tarina sitten kertoo? Ei ainakaan heistä, sillä tarinan keskiössä ja pääosassa on tekeleen ohjaamisestakin vastannut Dean Paras, joka esittää nuorta kynäilijän alkua. Jannu on mukamas niin lipeväkielinen valehtelija, että kaikki vosakat lakoavat hänen edessään kuin raekuuron piiskaama heinä. Tosiasiassa jeppe on niin tilpehöörin näköinen, että yksikään itseään kunnioittava hamehelma ei edes huuliaan kostuttaisi mokoman mitättömyyden takia. Uskallan todeta näin, vaikka en ole edes hameenkäyttäjä. Nyssäkkä jeppemme yrittää koko tarinan päästä kelmeästä maineestaan voidakseen osoittaa yhdelle vosakalle olevansa tällä kertaa ihan tosissaan. Tästä ilmeisesti juontuu rainan todennäköisesti suomenkielinen titteli Casanovasta poikaystäväksi. Miten omaperäistä ja liikuttavaa.

Koko hommassa ei ole päätä eikä häntää sitten minkään vertaa. Aivan kuten olisi summittain otettu kohtauksia eri tv-sarjoista, sotkettu ne keskenään ja liimattu sitten yhteen. Tilpehööriohjaajan nimikään, Paras, ei ole ollut tämän tekeleen kohdalla enne paremmasta. Toden nimessä vituttaa, sillä tämmöisillä sekavilla ällötyksillä huijataan jo meitä teinikiihkoista, leffatreffeistä ja deittailuista kiksejä saavia pervertikkojakin. Oliko tässä Too Smoothin dvd-versiossa hyvä kuva tai ääni? Ei voisi vähempää kiinnostaa. Ekstroistakaan en saata kertoa yhtään mitään.

DVD / kuva: 16:9 Widescreen; ääni: Dolby Digital 2.0; tekstitetty (elokuvaa voi katsoa ilman tekstitystä); extras: Cast & Crew, Trailer.

*
Arvostelukäytännöt