Terveisiä unelmien reunalta

Vuonna 1959 tv-sarjan suositun teräsmiehen George Reevesin (Ben Affleck) tasapainoilu onnen kulisseissa sammuu, kun hänet löydetään ammuttuna makuuhuoneestaan. Suremaan jäävät niin morsian Leonore Lemmon (Robin Tunney) kuin rakastajatar Toni Mannix (Diane Lane). Poliisi pitää tapausta itsemurhana, mutta Reevesin äiti ei usko tähän. Hän palkkaa yksityisetsivä Louis Simon (Adrian Brodyn) selvittämään tapausta. Epäilyksiä herättää varsinkin se, että Toni Mannix on MGM-studion johtajan Eddie Mannixin (Bob Hoskins) vaimo.

© 2006 Focus FeaturesEsikoisohjaaja Allen Coulter on aiemmin ansioitunut television puolella. Hän on ohjannut esimerkiksi Sopranosin ja Sinkkuelämän jaksoja. Coulterin film noiria jäljittelevä elokuvaohjaus on viipyilevän tyylikästä, mutta sielu ja omaleimaisuus puuttuvat. Pahimmillaan Hollywoodland on suorastaan tylsä, eikä varsinaista näkemystä synny. Ristiriitaisesta tositapahtumasta on vain poimittu erilaisia näkökulmia, eikä kantaa minkään juonilinjan puolesta oteta kunnolla.

Elokuvan ansioituneet näyttelijätkin tekevät varsinaisia rutiinisuorituksia. Brodyn osaksi lankeaa suorastaan ärsyttävän kliseisen juopon yksityisetsivän rooli. Myös Diane Lane ja Bob Hoskins tekevät takuuvarmat perusroolit. Oikeastaan on hauskaa huomata, että usein parjattu Ben Affleck on kuin kotonaan keskinkertaisen tv-tähden roolissa. Hän luo sympaattisen kuvan uransa kanssa kamppailevasta Reevesistä.

© 2006 Focus FeaturesHollywoodlandin ansio on sen luomassa kuvassa unelmien laaksosta. Poseeraaminen on kaikki kaikessa. Niin rähjäinen yksityisetsivä kuin myös urallaan eteenpäin pyrkivä näyttelijä tunkevat valokuvaajien eteen. Mielikuvista elinvoimansa ammentava Hollywood kuitenkin syö ihmisen elävältä. Glamour ja kimallus ovat vain kulissia, jonka takaa löytyy ihmisraunioita. Monilla on takana loistava tulevaisuus ja edessä hidas, kiduttava ja surumielinen elämä.

Se kuka lopulta murhasi Reevesin ei ole olennaista. Syyllinen on rappeutunut ja läpimätä järjestelmä, jonka huipulla mikään ei oikeasti enää tunnu miltään. Ei edes elämä.

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2,5 / 4 henkilöä