Huonokyttä

Big Momma’s House / Hamekyttä - © 2000 20th Century FoxMartin Lawrence on näyttelijä/koomikko, jonka suosio on suomalaisessa kulttuuripiirissä varttuneelle käsittämätön ilmiö. Mies kun on täysin lahjaton. Hänestä kuitenkin yritetään tehdä Eddie Murphyn kopiota nopeasuisena ja toimintaan pystyvänä mustana sankarina. Martin Lawrence ei valitettavasti omaa kykyjä, joilla edes halvan kopion luominen olisi mahdollista. Viimevuotisen Timanttikytän (Blue Streak) vanavedessä on myöskin uusin Lawrencen tahrittama elokuva tuotu Suomeen. Hamekyttä on jos mahdollista pitkästä aikaan huonoin toimintakomedia, joka on eksynyt Suomen valkokankaille. Se on tylsä ja täysin yllätyksetön.

Lawrencen egon kehystarinana on nyt FBI-agentti, joka suojelee kaunista naista ja hänen poikaansa entisen miesystävän väkivaltaisuudelta. Tämän vuoksi Lawrencen esittämä agentti pukeutuu naisen isoksi isoäidiksi. Huumoria etsitään sitten siitä, miten atleettinen mies pystyy liikkumaan niin hyvin esittäessään valtaisaa naista. Ha ha ha... minua ainakaan ei naurattanut.

Rajallinen kauhu

Big Momma’s House / Hamekyttä - © 2000 20th Century FoxEn tiedä mitä elokuvan ohjaaja Raja Gosnell on ajatellut, mutta hän todisti tällä elokuvalla olevansa täysin toistaitoinen kuvamaakari. Henkilöohjaus häneltä on ainakin täysin hukassa. Lawrence saa rellestää vapain käsin ja pilata senkin vähän, mikä elokuvassa olisi voinut toimia. Käsikirjoittajan nimi pitäisi kyllä ottaa ylös, sillä terminaattorin tapaan olisi syytä palata takaisin ajassa ja tappaa moinen kurja jo lapsena ennen kuin moinen pääsee tekemään vahinkoa ihmisten psyykelle.

Annoin tälle tekeleelle yhden ainoan tähden ja senkin vain elokuvaa edeltäneen "X-men the Movie -trailerin takia". Välttäkää tätä kauhistusta, älkää ainakaan maksako siitä mitään, elokuva ei ole sen arvoinen.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1 / 3 henkilöä