Tylsää tähteilyä

Viimeksi elokuvateollisuuden kulisseissa liikuttiin John Watersin möykkäelmässä Cecil B. Demented, jossa Hollywoodin keskinkertaisuus sai huutia. Tällä kertaa on sitten tarjolla juuri sitä Watersin herjaamaa keskinkertaisuutta oikein kyllästymiseen asti, kun Valkokankaan lemmikeissä häärää jo niin monta tähtidiivaa, että siirappi jäykistyy pahemman kerran.

America’s Sweethearts - © 2001 Columbia PicturesBilly Crystalin kirjoittamassa tarinassa ei ole mitään hauskaa. Juonta on vain nimeksi ja tekele onkin rakennettu lähinnä tunnettujen näyttelijänaamojen pällistelyn ympärille. Aiemmin tuottajan pallilla jo vuosikymmeniä takamustaan kuluttanut Joe Roth ei ole ohjannut tarinaa ja vielä vähemmän näyttelijöitään, niin sekavasta ja puuduttavasta kokonaisuudesta on kysymys.

John Cusack ja Catherine Zeta-Jones esittävät Amerikan unelmaparia Eddie Thomasia ja Gwen Harrisonia. Tähtipari on eronnut myrskyisästi ja nyt pr-ihmisten (Billy Crystal ja Julia Roberts) pitäisi saattaa pari uusimman elokuvansa markkinointia ajatellen vielä yhteen. Sivujuonteena kalvaa kadoksissa oleva uutuusfilmi, jota ongelmallinen ohjaajanoikku pitää viimeiseen asti itsellään.

Suutarin pitäisi pysyä lestissään ja Billy Crystalin vain juontamassa Oscar-gaaloja. Romanttisena komediana Valkokankaan lemmikit on kovin vähän romanttinen ja yltiöpäisen tylsä sekä ennalta arvattava. Crystalin kynä on ollut niin kovin kiltti, ja tähtikultista ja diivailusta hahmoteltu huumorin piikki on täten tylsän tehoton kuin hampaaton saha. Niminäyttelijöihinsä tukehtuvassa pullataikinassa pinnat vetää himaan ainoastaan oikullista ohjaaja muutamissa kohtauksissa rutiinillaan tulkitseva Cristopher Walken.

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,5 / 2 henkilöä