Harry McKee on nelikymppinen ja ylipainoinen tv-kokki, joka ryyppää ja nai kaikkea, mikä liikkuu. Hänen vaimonsa ei pidä siitä ja hakee avioeroa. Yhtäkkiä Harry saa iskun päähänsä ja menettää muistinsa viimeisen 25 vuoden ajalta. Toisin sanoen hän saa uuden mahdollisuuden elämäänsä, ehkä vaimonsakin kanssa. Tuollainen sika! Miksi ihmeessä?

Perusasetelmaltaan tämän tasapaksun brittikomedian Willinä Harriin pitäisi siis olla vähän hulvaton, mutta se ei loistavista crazykomediallisista aineksista huolimatta sitä ole. Elokuva on toki viime vuosina niin tutun englantilaiskaavan mukaan tehty, eikä jälki ole mahdottoman huonoa. Mitään elokuvasta ei kuitenkaan jää käteen. Niin, mistä elokuvasta?

Tutut brittikasvot Brendan Gleeson Harrynä ja Amanda Donohue vaimona tekevät elokuvassa kuitenkin ammattitaitoista jälkeä hoitaen kohtauksensa rutiinilla. Huomattavaa on, että ohjaaja Declan Lowney näyttää johtaneen kuvauksia nenä kiinni käsikirjoituksessa, niin vähän kukaan näyttelijöistä pääsee rooleissaan avautumaan. Kyse ei voi olla vain "korrekteista brittinäyttelijöistä". Tällainen komedia, jonka lähtötilanne olisi kuitenkin antanut aihetta paljon räävittömämpäänkin lopputulokseen, ei toimi, jos se vain viedään alusta loppuun tavuviivoja lukien. Jopa Yhdysvalloista tuotu Cheers-sarjan jättikarhu George Wendt oli istuessaan baarissa paljon dynaamisempi. Voi-voi.

DVD / kuva: 16:9 Widescreen; ääni: Dolby Digital; tekstitetty; extrat: näyttelijäesittelyt, traileri ja haastattelut.

* *
Arvostelukäytännöt