Bensaräjähdyksiä ja piinaa

Kirjava videovalikoima pitää pahimmillaan sisällään todellisia kammotuksia. Ihmetellessään videon kantta ja tavaillessaan takakannen tekstiä mielessä vallitsee ristiriitainen ajatuksenkulku: "Onkohan kyseessä silkkaa soopaa vai olisiko tämä kenties sittenkin kohtuullinen elokuva, jopa löytö..." Valitettavan usein se ensimmäinen vaihtoehto on se oikea. Bensaräjähdyksiä, kaahausta ja piinaa, siinä kiteytettynä kammotus, joka kulkee nimellä Executive Target / Tapa presidentti!.

Nick James (Michael Madsen) on lahjakas stunt-ajaja, joka jostain syystä on joutunut poseen. Hämäräperäinen kopla iskee vankien kuljetusbussiin. Syntynyttä häslinkiä hyväksi käyttäen Nick pakenee renkaat ulvoen ja kaahailee pitkin maita ja mantuja. Mies päätyy vaimonsa luokse, mutta bussi-iskun tehnyt kopla odottaa häntä siellä ja vangitsee niin Nickin kuin tämän vaimonkin. Kopla kiristää Nickin kuskiksi pankkikeikkaan. Nick päätyy siis tahtomattaan rikolliseksi ja pian häntä vaaditaan teutaamaan Yhdysvaltain presidentti...

Ei hulluille eikä herroille

On elokuvia ja on elokuvia ja sitten on vielä elokuvia, joita ei elokuviksi haluaisi edes tunnustaa. B-budjetilla tehdyt hääsit voivat olla hauskoja ja huvittavia, mutta eivät läheskään aina. Tapa presidentti! on täysin käsittämätön halpis, jonka juoni häviää jo huonolle tv-sarjalle. Elokuva on kyllästetty bensaräjähdyksillä, tuskallisilla takaa-ajoilla ja kaiken kaikkiaan täysin kököllä toiminnalla.

Michael Madsen on yksi Hollywoodin tuotteliaimpia näyttelijöitä. Mies on tehnyt monta hyvää ja vakuuttavaa roolia. Hämmästys onkin suuri, kun miehen löytää aina silloin tällöin heilumasta totaalisen onnettomissa B-toimintapätkissä. Miten on mies löytänyt tiensä tällaiseen elokuvaan kuin Tapa presidentti!. Puhumattakaan sitten itse Roy Scheiderista, joka näyttelee elokuvassa Yhdysvaltain presidenttiä!

Toimintahalpis on roskavideo, jossa ei ole ainuttakaan kunnollista näyttelijää saati juonta tai tarinaa. Tällainen resepti menee kyllä läpi humalassa naureskellen kaveriporukan kanssa tai sitten vaikka krapulassa. Mutta - kun elokuvaan on yritetty leipoa juonta ja toimintaa ja elokuvassa kohkaa oikeita näyttelijöitä, niin siinä on nauru kaukana. Tapa presidentti! on tuskallista piinaa niin hulluille kuin herroillekin.

*
Arvostelukäytännöt