Aallon pohjalla

Killer Wave on kaksiosainen televisiolle tehty minisarja, jonka juoni voisi yhtä hyvin olla jostain Brosnanin-kauden bondeista. Itse asiassa pääroolia vetävä Angus MacFadyen kävisi entisenä tiedemiehenä ja nykyisenä kirjailijana pönäkän punkeromaisesta Pierce-versiosta, joka epäilee, että Yhdysvaltain rannikkoa terrorisoivat tsunamit ovatkin ihmisen aikaansaannosta. Hän epäilee entistä työnantajaansa selvittäen jälkiään takaisin hyökyaaltotehtaalle samalla, kun yrittää todistaa syyttömyyttään kauniin naisen kanssa.

Killer WaveLuvattoman huonot tehosteet sekä mauttomasti muitta mutkitta sekaan paiskatut oikeat kuvat hurrikaani Katrinan aiheuttamista tuhoista tekevät katselukokemuksesta melko tuskallisen ja ennalta arvattavan. Sinänsä hurjien luonnonvoimien valjastaminen terrorismin lyömävasaraksi on pelottavan kiehtova teema, mutta tarinan pintajännitteetkin ovat olemattomat. Toiminnallisuuskin kulminoituu pitkälti pakokohtauksiin nykymittapuun mukaan häiritsevän kökköjen efektien edessä.

MacFadyenissa on jotain tavallisuudesta kumpuavaa karismaa mutta muutoin näyttelijätyöskentely on pökkelömäistä monen sopan veteraania Tom Skerrittia lukuun ottamatta. Pahat pojat ovat melkoisia naurettavuuksia ja oudoimman parivaljakon tarjoaa FBI-pari omituisen koomisena sidekickina itsensä kuitenkin vakavasti ottavassa katastrofielokuvassa. Mutta ehkä tämä tekele jonkin sortin campina sietääkin ja pitääkin ottaa.

*
Arvostelukäytännöt