Tämä elokuva on sitten sitä lajia jätettä, johon ei tässä yhteydessä kannata paljoa tilaa uhrata. Räpellyksen tarina alkaa siitä, kun kolmen hamppuviljelmiä vahtivan ja metsässä lymyilevän nuijan pomo listitään. Aikansa mietittyään tämä älypatteristo päättääkin myydä sadonkorjuun hedelmät omatoimisesti ja omiin taskuihin. Ensin vain on kaivettava pomon pisneskontaktit esiin ja kaupanteon rasvaamiseksi muistettava vakuuttaa nämä siitä, että pomo elää ja voi hyvin. Seuraa ratkiriemukkaan hulvattomaksi tarkoitettua mutta todellisuudessa ummehtunutta ja loppuun kaluttua jätkähuumoria sekä pari tuskastuttavassa kömpelyydessään suorastaan säälittävän naurettavaa toimintakohtausta. Puhumattakaan yllätyksellisyyttä ja veijarimaisuutta tavoittelevasta juonenkyhäelmästä, joka on ennalta-arvattavuudessaan silkkaa masokistin kosteaa unta.

Homegrown - (c) 1998 Columbia TriStarOma lukunsa on rainan videokansien suuresti mainostama ’tähtikaarti’, joka haiskahtaa kuitenkin pahemman kerran tietoiselta huijaukselta. Listalta löytyy "todella näyttävä joukko Hollywoodin kuumia nimiä", kuten esimerkiksi Billy Bob Thornton, Jon Bon Jovi, Jamie Lee Curtis, John Lithgow ja Ted Danson. Joo, ihan varmasti. Billy Bobia lukuun ottamatta, joka esittää ’otetaan irtorahat pois’ - intensiteetillä yhtä kolmesta pääosasta, jokaista muuta tähteä näkyy heilumassa ’jeesataan tässä nyt vähän kavereita’ -asenteella keskimäärin noin pari minuuttia.

Eli kaikkiaan Hamppukunkut on puhdasta luukusta ulos lapioitavaa tavaraa. No, olisiko tässä sitten huonoudessaan, tylsyydessään ja väsyneisyydessään klassikon aineksia? Tuskinpa, sillä siihen tämä elokuva on sittenkin laskelmoivassa ’hulluudessaan’ liian asiallinen ja turvallinen - siis ainoastaan ikävystyttävä ja tympeä.

Suosittelen nautittavaksi ehdottomasti selvinpäin ja romanttisen herkässä seurassa.

*
Arvostelukäytännöt