Turhaa pallon pelluuta

Harvemmin tulee vastaan elokuvaa, joka on näin selvästi mainos. Goal II mainostaa erilaisia tuotteita, jalkapalloa ja erityisesti Real Madridia. Juoni on toissijainen, tärkeämpää on tuotesijoittelu ja tekninen kikkailu.

Ensimmäistä elokuvaa tässä varmasti jatkuvassa sarjassa en ole nähnyt, mutta tämän perusteella en kyllä koske elokuvaan pitkällä tikullakaan. Goal II ei ole juonielokuva, se on kulissielokuva. Onhan siinä tietenkin juoni: tarina hyökkääjän kasvusta ihmisenä, joka oppii suojautumaan maailman houkutuksilta ja keskittymään siihen, mikä on tärkeää. Elokuvassa on myös runsaasti kauniita ihmisiä juonta toteuttamassa.

Keskityn kuitenkin oleelliseen, eli jalkapalloiluun ja markkinointiin. Kaltaiseni jalkapallofani ei oikein tiedä, miten suhtautua. Toisaalta ottelut ovat hienosti toteutetut, toisaalta koko ajan häiritsee se tieto, että tämä ei ole aitoa. Toteutus muistuttaa hieman elokuvia, joissa näytellään piirretyillä taustoilla; tässä ei vain ole niin paljon elokuvaa, että epäaidosta tunnelmasta pääsisi irti. Goal II voi suositella vain todellisille Real Madrid-faneille, muut pääsevät parempaan tunnelmaan katsomalla ihan oikean jalkapallo-ottelun televisiosta. Tämänkin jälkeen on todettava, että hyvät jalkapalloelokuvat vielä loistavat poissaolollaan.

*
Arvostelukäytännöt