Tilaston jatke

Tässä pökerryttävässä rimanalituksessa Stephen Dorff näyttelee nykiläistä outoa murhasarjaa tutkivaa rikosetsivää. Lahdattuja uhreja yhdistää kummallinen seikka: he ovat kaikki surffailleet superkinkyllä nettisaitilla, jossa ihmisiä kidutetaan "suorassa lähetyksessä". Koko hommeli syöksyy yhä vaan karmivammaksi, kun verkkoelämä on muodostanut oman murhaavan rinnakkaistodellisuutensa, johon myös arvon etsivä joutuu sukeltamaan. Painajaismaiset hallusinaatiot tapahtuvatkin oikeasti ja murhaaja on löydyttävä vuorokauden kuluessa.

Fear Dot Com on silkkaa puuta heinää useammalla vesiperällä. Tiedä sitten, minkä aineen tai aivopierun alaisena sotkuinen skenaario on väsätty, mutta näin kehnoa elokuvaa en ole pitkään aikaan nähnyt. Visuaalisestikin ollaan täysin hakoteillä, vaikka niin yritetään. Välillä jäljitellään Seiskaa, välillä Uhrilampaita ja milloin mitäkin. Ikään kuin yltiöpäisellä kikkailulla ja tyylittelyllä, veriefekteillä ja ällötyksillä on yritetty peittää koko keitoksen todellinen sisällöttömyys.

Tirkistelyn "vaarallista" olemusta hatarasti puntaroiva teelmys on puuduttava, pitkästyttävä ja rutikuiva kalkkuna, jolle ei jaksa edes nauraa. Trillerin, kauhuelokuvan ja fantasian ristisiitos ei vaan toimi. Ihmetellä sopii, miten laatunäyttelijät Dorff ja hulluna murhaajana hilluva Rea on saatu houkuteltua mukaan. Pelkkää tilaston jatketta ja pahnan pohjimmaisimpia Fear Dot Com onkin IMDb:n listauksen alapäässä.

*
Arvostelukäytännöt