Piinallista kohellusta

Romanttinen komedia. Pääosissa Ashton Kutcher ja Cameron Diaz. He päätyvät humalahuuruisen biletyksen päätteeksi Las Vegasissa naimisiin. Eripuraisen pariskunnan on tuomarin määräyksellä oltava puoli vuotta aviossa lunastaakseen Vegasissa voittamansa miljoonat itselleen. Ja mitä sitten tapahtuukaan – onko lopulta kyse rahasta vai rakkaudesta? Loppusulkeuma ei liene yllätys kenellekään.

K.C. Bailey - © 2008 20th Century Fox & Regency EnterprisesTapahtui Vegasissa on lajityypin kliseillä, konventioilla ja ärsyttävillä stereotypioilla ryyditetty kohellus, jonka loppuratkaisusta on piinallisen tietoinen jo alkuminuuteilta asti. Elokuva on silkkaa ajantappoa, sillä kestohassuttelujen kierrättäminen on pelkästään turruttavaa eikä pääosaparistakaan ole elokuvan pelastajaksi. Kutcherin ja Diazin kaltaisten näyttelijätaidoiltaan rajoittuneiden Hollywood-tähtien keskinäinen ja tekohauska kohkaaminen on liikaa jopa puolitoistatuntiselle elokuvalle.

K.C. Bailey - © 2008 20th Century Fox & Regency EnterprisesHomma ei toimi edes kepeänä viihteenä. Kutcherissa ja Diazissa ei ole tarvittavaa valkokangaskarismaa eikä heidän välillään kipunoi, ei sitten tähtisädetikun vertaa. Tekijöiltä puuttuu myös rohkeus viedä sähellys oikeasti räävittömän hulvattomaksi ja tuulettaa näin ronskilla kädellä avioauvoisuuden ummehtuneisuutta. Lopuksi näennäiskreisi asetelma leivotaan vielä vakavaksi mutruiluksi, mikä lässäyttää sähläyksen tanakaksi pannukakuksi, jota ei kakistelematta pysty enää nielaisemaan.

Brittiohjaaja Tom Vaughan on ensimmäisessä Hollywood-elokuvassaan kompuroinut samaan kiveen, joka on koitunut monen muunkin lupaavan ja lahjakkaan eurooppalaisohjaajan kohtaloksi: päätyä tuottajien työrukkaseksi rustaamaan liukuhihnatäytettä teatterikompleksien loputtomaan viihdevirtaan.

Tämä on sääli, sillä Vaughanin edellinen elokuva Heikoin lenkki (2006), joka meillä julkaistiin vastikään dvd:llä, oli kohtuullisen onnistunut. Tämä sympaattinen brittielokuva oli raikas ja elämänmakuinen, ja ennen kaikkea aidosti romanttinen draamakomedia. Siis täysi vastakohta Tapahtui Vegasissa -söhellykselle. Onnistumisesta on näköjään lyhyt matka totaaliseen epäonnistumiseen. Leffalipun rahat kannattaakin tällä kertaa kiikuttaa suosiolla vuokraamoon.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1 / 2 henkilöä