Queer-campia kaikissa väreissä

Stéphane Giusti on ohjannut kaikissa väreissä hehkuvan komedian, jossa tunteita, puhetta ja toimintaa ei säästellä. Ranskaa tykittävät henkilöt on sijoitettu Barcelonaan, Espanjan gaykulttuurin keitaalle. Minä myös! on värejä, kauniita ihmisiä ja villiä ihmissuhdeviidakkoa, siis lähes tuskatonta viihdettä.

Pourquoi pas moi? / Minä myös!Ulos kaapeista -kustantamon toimitukseen on siunaantunut tilastoista poikkeava määrä homoseksuaaleja. Camille (Amira Casar) on kustantamon toinen osakas, jonka vuodetta lämmittää veltto tyttöystävä Ariane (Alexandre London). Toimituksessa työskentelevät myös kämppikset Nick (Bruno Putzulu) ja Eve (Juliet Gayet). Nick harrastaa vapaa-aikanaan jalkapalloa ja Eve naisten metsästystä. Ainoa umpihetero ystäväpiirissä on Lili (Carmen Chaplin), joka saakin kuulla poikkeavuudestaan alati.

Pourquoi pas moi? / Minä myös!Lennokkaasta elämäntyylistään huolimatta pervokollektiivi on salannut todellisen minänsä vanhemmiltaan. Ainoa, jonka perhe tietää tyttärensä mieltymyksistä, on Camille. Hän alkaakin painostaa muuta porukkaa tunnustamaan asioiden oikean laidan. Hänen liberaali äitinsä Josepha (Brigitte Roüan) päättää hoitaa ongelman: kaikkien nuorten vanhemmat kutsutaan yhteiselle kuka kukin on -illalliselle ja salkoon vedetään sateenkaarilippu.

Pourquoi pas moi? / Minä myös!Perheitten tapaamisesta muodostuukin varsin monivivahteinen ja vauhdikas viikonloppu. Niin vauhdikas, ettei minkään henkilöhahmon takaa löydy yhtään mitään. Ranskalaiskomedioiden tunnuspiirre, pulppuava puhe, ei kerro mitään olennaista eikä edes naurata. Ainoastaan rasittaa. Mihinkään hahmoon ei keskitytä hetkeksikään, vaan kamera ja kohtaus poukkoaa jo seuraavaan tilanteeseen, keskelle samankaltaista vouhkaamista ja repimistä.

Kerrassaan rauhaton Minä myös! tarjoaakin nautinnon ihan muualta kun psykologisista ongelmanasetteluista. Elokuva on huikea välimerellisten värien ja kauniitten kuvien kavalkadi, joka huipentuu barcelonalaiselle jalkapallokentälle. Aito Pierre&Gilles -pyhimys toivottaa kaikki rakastuneet tervetulleeksi camp-maailmaan, jossa kaikki saavat toisensa ikään, rotuun tai sukupuoleen katsomatta. Ja uskoo ken haluaa, sillä tuon uskon avulla tästä outtaus-komediasta voi nauttia.

* * *
Arvostelukäytännöt