Agentit treffitaistossa

Kaikki on sallittua sodassa ja rakkaudessa. Ainakin, jos käsillä on verinen taistelu ihanasta kaunottaresta ja siinä sivussa vähän isänmaan vihollisia vastaan. Tästä asetelmasta syntyy mahdollisesti vuoden tyhjänpäiväisin elokuva.

Keinoja kaihtamattaParhaat ystävät FDR (Chris Pine) ja Tuck (Tom Hardy) työskentelevät yhdessä salaisen palvelun agentteina Los Angelesissa. FDR on liukas naistenkaataja, ja brittimies Tuck bestistään rauhallisempi herrasmies. Yllättäen ystävykset rakastuvat samaan naiseen. Hän on suloinen ja sanavalmis Lauren (Reese Witherspoon), joka ei ole vielä löytänyt Sitä Oikeaa, vaikka aika saalis onkin.

Keinoja kaihtamatta yhdistelee toimintaa ja romanttista komediaa: on sekä vauhdikkaita takaa-ajoja ja venäläispahisten räiskimistä että kuumia treffejä ja monimutkaisia ihmissuhdekriisejä. Erityisen hauska komedia ei kuitenkaan ole. Harvassa olevat vitsit ovat harvinaisen latteita. Pahempaa on kuitenkin se, että elokuvan kuva niin agenttien työstä kuin ihmissuhteistakin on äärimmäisen yksiulotteinen ja arvomaailmaltaan mitä konservatiivisin.

Keinoja kaihtamattaMieskaksikko tekee eettisesti uskomattoman arveluttavia valintoja kilpaillessaan elämänsä rakkaudesta. On myös täysin mahdollista ja hyväksyttyä valjastaa salaisen palvelun voimavarat parhaan kaverinsa ja oman rakastettunsa vakoilemiseen. Työkeikallakaan ihmishenki ei ole juuri minkään arvoinen. Mutta pojat ovat poikia, ja heidän naispomonsa toruukin turhista kuolemista kuin kiukkuinen äiti konsanaan.

Pääosia esittävät Pine ja Hardy eivät ole varsinaisesti huonoja. Witherspoonin roolihahmo ottaa hieman hermoon, eikä näyttelijä onnistu olemaan ihan niin lumoava, kuin osa vaatisi. Chelsea Handler näyttelee Laurenin uskottua ystävää, joka hekumoi sinkkukaverinsa seksijutuilla oman perhe-elämänsä vastapainoksi. Lasten muovimukista vodkaa siemaileva äiti on ylivoimaisesti elokuvan epäsovinnaisinta antia.

Näyttelijäntyö ei tee erityistä vaikutusta – tuntuu, että ulkonäöllä on ollut suurin vaikutus roolitukseen. Koska silmänruoka on pääasia, ei henkilöhahmojen rakentamiseen ole pahemmin satsattu. Elokuvan suurimmat ongelmat piilevät kuitenkin yksinkertaisesti typerässä ja lapsellisessa käsikirjoituksessa.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1 / 3 henkilöä