Kaamea kakkososa

Yksi juoksevista vitseistä muutaman kuukauden takaisessa 22 Jump Streetissä oli , miten komediajatko-osat pyrkivät toistamaan ensimmäisen osan temput tutulla ja tylsällä tavalla. Vitsi toimi, koska elokuva itsessään vältti vanhojen juttujen toistamisen. Kaameat pomot 2 taas muistuttaa, millaisia jatko-osat voivat karmeimillaan olla. Se tukeutuu edeltäjäänsä kaikin tavoin. Juonikuvio on eri, mutta samoja asetelmia ja sivuhahmoja ryöstöviljellään ponnettomasti.

Horrible Bosses 2Kaameat pomot oli harmiton keskitien komedia, joka kuvitteli olevansa rohkea ja mustanpuhuva. Idea pomonsa murhaavasta kolmikosta vesittyi pian konservatiiviseksi koheltamiseksi. Rivot vitsit eivät elokuvaa pelastaneet muutamasta täysosumasta huolimatta. Jatko-osassa ohjaaja on vaihtunut Seth Gordonista Sean Andersiin (That’s My Boy), joka kirjoitti elokuvan John Morrisin kanssa.

Kenties tekijöiden vaihtumisen takia hahmot tuntuvat vielä yksioikoisemmilta kuin edellisosassa. Pääosakolmikosta yksi on kiimainen idiootti (Jason Sudeikis), toinen muuten vaan tyhmä (Charlie Day) ja kolmas (Jason Bateman) yrittää kaitsea tyhmempiään parhaansa mukaan.

Horrible Bosses 2Jatko-osassa kolmikko on kehitellyt toimivan liikeidean, mutta menestyksen kynnyksellä joutuu luirun liikemiehen (Christoph Waltz) huijaamaksi. Yrityksen pelastamiseksi he kehittelevät juonen liikemiehen pojan (Chris Pine) kidnappaamisesta.

Tämäntyyppisissä komedioissa on paljon improvisaatiota, minkä näkee tämänkin elokuvan lopputekstikohtauksista. Tästä syystä mukaan osuu lähes väkisin osuviakin kohtauksia, etenkin kun pääosan esittäjistä kukin on osaava koomikko. Vitsit ovat kuitenkin lähinnä mukarohkeita. Seksuaalisista mieltymyksistä ja raiskauksesta revitään huumoria mauttomasti ja mielikuvituksettomasti, mutta kovin pitkälle elokuva ei uskalla mennä.

Mitään isompaa ideaa tai teemaa Kaameat pomot 2:sen kohelluksen takana ei ole. Tarpeeton jatko-osa on vain läjä epätasaisia kohtauksia.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1 / 2 henkilöä