Uutta suomalaista elokuvaa paikantamassa

Vuosituhannen vaihteessa puhuttiin paljon suomalaisen elokuvan buumista, nousukaudesta ja jopa uudesta kulta-ajasta. Mutta menestyksen huuma on herättänyt myös kysymyksiä: Mikä ihmeen buumi? Mitä uutta vuosituhannen vaihde on tuonut suomalaiseen elokuvaan? Onko elokuvakulttuurissamme jokin perustavanlaatuisesti muuttunut? Ovatko taloudelliset menestystarinat merkinneet myös taiteellisia menestystarinoita? Entä kuinka suuri merkitys nostalgialla on uudessa suomalaisessa elokuvassa?

Taju kankaalle – uutta suomalaista elokuvaa paikantamassa haastaa lukijansa miettimään kotimaisen elokuvan olemusta vuosituhannen vaihteessa ja kartoittamaan niitä tekijöitä, jotka ovat luoneet pohjan 2000-luvun suomalaiselle elokuvalle. Kirja keskittyy Suomi-elokuvaan ajankohtaiskommentaarina ja hahmottaa niitä teemoja, jotka ovat olleet polttopisteessä vuosituhannen vaihteessa. Kirjoittajina on kirjava joukko sekä alan auktoriteetteja ja tutkijoita että opiskelijoita ja elokuvaharrastajia. He ovat lähestyneet uutta suomalaista elokuvaa erilaisista lähtökohdista päämääränään saada tajua kankaalle.

Taju kankaalle - uutta suomalaista elokuvaa paikantamassaKirjan ovat toimittaneet Kimmo Ahonen, Janne Rosenqvist, Juha Rosenqvist & Päivi Valotie. Kustantaja on Kirja-Aurora. Toimituskunnan ja useiden kirjoittajienkin yhteinen nimittäjä on Film-O-Holic.com:ia julkaiseva ja ylläpitävä Filmiverkko ry.

Sisältää 21 artikkelia ja 37 mv-kuvaa. Kovat kannet. Koko A5. Sivuja 271. ISBN 951-29-2462-5. Julkaistu 3.10.2003.