Nimekästä kulttielokuvaa ja rehellistä roskaa

Elokuvaharrastajien varmin kevään merkki on taas naulattu paikalleen, kun Night Visionsin jälkimainingeissa kauhua ja roskaa nähdään eri paikkakuntien valkokankailla.

Tampereella Cinemadrome-festivaali saapuu Niagaran valkokankaalle tuttuun tapaan kaksipäiväisenä 25.–26.4.2014. Tälläkään kertaa laadusta ei tingitä: seitsemän elokuvan kattaus on mehevä otos nimekästä kulttielokuvaa ja rehellistä roskaa uutuuskauhulla sekä scifillä höystettynä – ja yleisesti ottaen aina K18.

Mainstream-katsojalle tarjonta ei liene sitä kaikkein tutuinta, mutta elokuvaa ja sen lähihistorian hieman poikkeavampia haaroja seuraaville puolestaan sitäkin enemmän. Suomessa Night Visions on kunniakkaasti raivannut näkyvyyttä näille leffoille, ja Cinemadromen seitsemästä elokuvasta viisi onkin tämän kevään Night Visionsin ohjelmistoa. Kaikki seitsemän pitkää leffaa ovat puolestaan Tampereen ensi-iltoja.

Kahdeksannen Cinemadromen ohjelmistokokonaisuus on, kuten aina, osin tarkoitusta ja osin sattumaa. Painopiste on tällä kertaa roskaisemmassa ja komediallisemmassa suunnassa. Keväiseen festariin se sopii mainiosti, ja jokaiseen elokuvamakuun löytyy jotakin. Olisi hankala suositella vain yhtä elokuvaa, tosiharrastaja katsoo kaikki – ja syystä.

Kokonaisuutta höystetään perinteiseen tyyliin findie-tuotannolla, joka tällä kertaa on Rauli Ylitalon ohjaama Rasvainen tiistai (2013). Niin ikään perinteinen trailershow on ohjelmistossa mukana. Arkistojen kaivelun tuloksena se on tällä kertaa eroottinen ja esitetään 35 mm:n filmiltä. Paikalle saapuu jälleen myös Horror Shop erinomaisine valikoimineen.

Myös muualla

Vastaava festivaali järjestetään perjantaina Joensuussa nimellä Ghost of Cinemare. Joensuun Cinemare-festivaalilla on kymmenes toimintavuosi.

Lisäksi Lahdessa Kino Iiriksessä järjestetään tänä viikonloppuna Kobrakino.