Kohutusta pahamaineiseen

Cinemadromen tämän kevään kattauksen kruunaavat The VVitch -elokuvan Tampereen ainoa valkokangasesitys ja Cannibal Holocaust. Festivaalia järjestävän Tomi Peuhkurisen mukaan tarjonta on kaikkiaan hurja.

Kahden illan ohjelmisto käsittää tänäkin keväänä seitsemän pitkää elokuvaa, joita ei ole Tampereen elokuvateattereissa aikoihin nähty – tuskin koskaan. Ei ole liioittelua väittää, että ohjelmisto on yksi Cinemadromen historian kovimmista.

Elokuvista neljä nähdään 35 mm:n filmiltä. Se on nykyään jo aika spesiaalia. Cinemadrome luottaa filmin voimaan aina, kun se on mahdollista.

The VVitchJos tämänkertaisesta, kauttaaltaan laadukkaasta tarjonnasta haluaa löytää eräänlaisen johtotähden, niin se on maailmalla suurta kohua herättänyt The VVitch – A New-England Folktale, joka voitti Sundancessa parhaan ohjaajan palkinnon. Se on ollut vahva vaihtoehto Cinemadromen ohjelmistoon jo hyvissä ajoin. Sitä on todella toivottu, ja se toimiikin festarin avajaiselokuvana. Kyseessä on elokuvan ainoa valkokangasesitys Tampereella, joten kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan lunastaako leffa annetut lupaukset.

Festivaalin toinen ehdoton helmi on lauantai-iltana nähtävä Van Dammen tähdittämä Bloodsport. Cannon-tuotannon kirkkaimpiin helmiin lukeutuvan elokuvan kulttistatusta ei käy kiistäminen. Eikä sitä esitetä muualla ainakaan tähän hätään.

Eräänlainen tapaus on myös perjantai-illan kahden leffan "Oman käden oikeus" -teemanäytös, jossa oikeutta jaetaan miesten ja naisten toimesta. Vigilante-genren ylistetyimmät elokuvat Savage Streets ja Vigilante varmasti tunnetaan harrastajien parissa.

Cannibal HolocaustKaiken kruunaa Night Visions -festivaalilta tehdyt ohjelmistopoiminnat, joista erityisen vaikutuksen tekee Ruggero Deodaton kaikkien aikojen pahamaineisimmaksi elokuvaksi kehuttu tai moitittu Cannibal Holocaust, joka nähdään festarin loppumetreillä. Samana iltana nähdään myös uutukainen, ötökkäkauhu Stang, joka kumartaa goreisemman 1980-luvun suuntaan.

Ciunemadromen päättää tällä kertaa Mario Bavan kehuttu Blood and Black Lace, joka on näyttänyt suuntaa niin slasher- kuin giallogenrellekin. Se on yksi festivaalin ehdoton tunnelmapala. Sitäkään ei nähdä muualla juuri nyt.

Kotimaista osaamista Cinemadromessa esittelee Aino Sunin ja tamperelaisen Wacky Tie Filmsin tuottama kauhulyhäri Niin metsä vastaa, joka nähdään Savage Streetsin alkukuvana.

Lisätietoa festivaalista ja ohjelmistosta: cinemadrome.com