Väsähtänyt veljeskuvaus

Veteraani Gene Hackmanin piti olla tässä tv-ohjaaja David Druryn pienimuotoisessa nyrkkeilykuvauksessa se perinteinen isähahmo, joka roolisuorituksellaan tukisi kahden nuoren näyttelijän (Craig Sheffer, Jeff Fahey) matkaa Hollywoodin huipulle. Sheffer ja Fahey ovat edelleen matkalla sinne, joten Split Decisions - vain yksi voittaa (1988) -elokuvan dvd-julkaisun kannessa alun perin sivuosassa ollut Hackman on otettu ikään kuin uudelleen esille, ja vain hän. Elokuva ei vakuuta ja jopa kehäkohtaukset ovat lyhyitä ja väsähtäneitä.

Split Decisions on kertomus kahdesta nyrkkeilevästä veljeksestä, joista toinen (Sheffer) on nuhteeton collegeen päässyt ja olympialaisiin tähtäävä idealisti, kun taas hänen vanhempi veljensä (Fahey) on perheen musta lammas keräten rahaa nyrkeillään nuhjuisissa klubi-illoissa. Isä Hackman valmentaa. Rahanahneet promoottorit tulevat väkivaltaisesti kuvaan mukaan ja loppu on yhtä perhekostoa mano-a-man-tyyliin.

Elokuva on ilmaisultaan ja puitteiltaan niin vaatimaton, että tämän kirjoittaja luuli ensin kyseessä olevan televisioelokuvan. Ohjaaja Druryn kyvyt ovat sittemmin päässeet oikeuksiinsa, ehkäpä juuri tästä syystä. Hän on ohjannut Split Decisionsin jälkeen vain tv-töitä.

Split Decisions olisi ollut omimmillaan maikkarin keskiyöleffana, ei kauppojen tai vuokraamojen hyllyllä.

DVD / kuva: 16:9 widescreen 1.85:1; ääni: 1.0 Dolby Digital; tekstitetty; näyttelijäesittelyt.

* *
Arvostelukäytännöt