Kirjailijat kiimassa

Montako skenaariota lieneekään väsätty nuoren potenssikollin ja kypsän leidin välisestä lemmiskelysuhteesta - tarinoista taitaisi täyttyä pienemmän kunnan kirjasto. Pehmoerotiikan parissa asetelmaa on suosittu viljalti, eikä syyttä, sillä onhan vanhemman naisen sänkytemppujen kokemus ja nuoren miehen viriiliys vanhemman naisen tuoman äidinturvan mukaan lukien tunnustettua tosiasiaa ammoisista ajoista lähtien.

Menestyvä kirjailijatar Jackie York (Wendy Crewson) on urallaan ajautunut alkoholin puudutukseen. Vetämällään kirjailijakurssilla Jackie ihastuu seksikästä tekstiä tehtailleeseen mieskirjailijaan, joka paljastuukin parikymppiseksi pojanjolpiksi. Siitä alkaa oikuttelevan kirjailijattaren itsetutkiskelu ja ryhdistäytyminen.

Vaikka tarina onkin latistettu amerikkalaisen sovinnaisviihteen tapojen mukaan likilaskuiseksi loruksi, viriää elokuvassa paikoitellen sykettä ja sanomaa elämän arvojärjestyksistä. Kosolti tv-rooleja ja muutamien leffojen sivurooleja kunnialla tehnyt Wendy Crewson näyttelee kirjailijatartaan pahoin yli, mikä luo päähahmosta ketään kiinnostamattoman hupakon, joka ajattelevaa nuorukaista enemmän olisi tarvinnut raavaan työmiehen karskia kosketusta.

Elokuvan nimi Suddenly Naked ja dvd:n kansipaperi vihjaavat kutsuvasti pehmoerotiikan puolelle. Kirjailijoiden välinen kiima liikkuu kuitenkin enemmän mielten kuin sukuelinten välisissä yhteyksissä. Seksin sija elokuvassa on kuitenkin selkeä, mutta sen eroottinen kuvaus jää vain Crewsonin persikan pyöreän takamuksen tasolle. Tylsämielistä ihmissuhdesoppaa on tehty maailman sivu ja siksi romanttisiin parisuhdetarinoihin kaipaisi oikeasti todellista eroottisuutta ponnettomien tuhnailujen ja pussailujen sijaan.

Kuvallisen kerronnan sujuvuutta ja tyylikkyyttä eivät pahemmin edesauta nopeutetut kohtaukset ja televisiomaiset rajaukset. Kuvakerronnan latteus on valitettavaa kertomaa tanttaikään ehtineen naisohjaajan Anne Wheelerin elokuvakerronnallisen tyylitajun eltaantumisesta. Ja mitä dvd-painokseen tulee, niin en todellakaan tiedä, ketä voisi kiinnostaa tällaisten elokuvien "Behind the Scenes" -pätkät.

DVD / kuva: 16:9 widescreen 1.78:1; ääni: Dolby 5.1; tekstitetty; Extra Features: bios, trailer, Behind the Scenes.

* *
Arvostelukäytännöt