Koska kevät on jo armeliaan pitkällä ja luolani ikkunasta itsepintaisesti mulkoilee jokin keltainen outo valoilmiö, niin on suorastaan syntistä enää pöyhiä talven tassujen alta putkahdelleita ruskeita kökäreitä. Mutta pakko kai se on. Kun aseella uhataan.

The Out-of-Towners / Nykistä sekaisin - © 1999 Paramount PicturesNancy ja Henry, tasapaksussa ohiolaiselämässä pullahtanut keski-ikäistynyt aviopari, saapuvat New Yorkiin miehen työasioihin liittyen. Ja kuinka ollakaan. Näin iso omena onkin kertaheitolla turhan kookas kerralla nieltäväksi, joten kaupunkia valloittaessaan pariskuntamme joutuu yllättäviin tilanteisiin. Sillä lailla, ja se Sekaisin Nykistä -elokuvan tarinasta…

… joka siis mahtuu tulitikkuaskin kanteen. Joten mitäpä tästä kitykomediasta sitten muuta sanoisi? Se on täynnä yllättäviä käänteitä ja ratkiriemukkaan hullunkurisia sattumuksia. Sitä höystää Steve Martinin ja Goldie Hawnin takuuvarma näyttelijätyö ja ammattitaito. Siinä on tunteita, rakkautta ja itsensä löytämisen riemua. Se on hauska.

The Out-of-Towners / Nykistä sekaisin - © 1999 Paramount PicturesOlen vahvasti sitä mieltä, että Sekaisin Nykistä on tarkoitettu juuri sinulle, joka vasta eilen hikisessä ruuhkabussissa korvia höristäessäsi sattumalta kuulit ensimmäisen kerran puhuttavan teknisestä keksinnöstä nimeltään elokuva. Tulet vielä yllättymään, mitä kaikkea liikkuva kuva voikaan ihmiskunnalle tarjota. Muille ei vaivaa maksa. Tämänkin naurukarkelon kuluneet nassuilveilyt kun on jo toteutettu kymmeniä vuosia sitten paljon raikkaammin vaikkapa vanhoissa Ohukaisissa ja Paksukaisissa. Joten otapa arkistojen aarteet päivänvaloon ja pyyhi pölyt päältä pois.

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1 / 2 henkilöä