Katsottavaksi kelpaamaton

Lyhyestä virsi todella ruma. Extreme Days on sitä tyypillistä tyystin mitäänsanomatonta ja huonosti tehtyä höttöä mitä Hollywood sylttytehtaansa perusliukuhihnan pimeiltä perukoilta tasaisen tahtiin syytää. Sanat hädin tuskin riittävät kuvaamaan elokuvan heikkoutta. Vaikea on löytää perusteluja edes videolevitykselle, kun kertakatselu yhdeltä istumalta on melkeinpä mahdoton suoritus. Tekelettä sarvi otsassa tuijotellessa sormi melkein pakkoeleisesti tuppasi eksymään pikakelausnapille.

Elokuva seuraa neljän elinikäisen ystävyksen kauan suunnitteilla ollutta elämyksellistä seikkailumatkaa. Jo lapsesta saakka kaverukset ovat olleet kiinnostuneita extreme-lajeista. Päätettyään opiskelunsa he aikovat viimein tehdä haaveistaan totta ja niin alkaa matka Jenkkilän halki pitkin poikin länsirannikkoa. Hurjapäät aikovat koetella rajojaan mitä rankimmissa lajeissa, mutta jännityksen ja seikkailun lisäksi he löytävät myös muutakin mukavaa...

Jo tyhjään tarinaan on tietenkin ympätty ontto rakkaustarina, jota ilmankin olisi voinut elää. Joutava kerronta ja puuduttavan typerä dialogi katkeavat säännöllisin väliajoin irrallisista extreme-lajien esittelyistä, joita on hädin tuskin vaivauduttu edes nivomaan yhteen tarinan kanssa. Elokuva on todella huono silloin, kun se ei ole edes hauskasti huono, vaan yksitotisen tylsä ja tylsämielinen. Niin kuin Extreme Days. Tällaista rimanalitusta ei voi suositella kenellekään. Edes äärimmäisyyselämyksenä.

*
Arvostelukäytännöt