Ihmissuhdetangoa tv-tähdillä

Matthew Perryn tähänastinen elokuvaura ei ole huippukohtia nähnyt, vaikka tilaisuuksia on Frendien menestyksen myötä sadellut. Onneksi yritystä on riittänyt, sillä Tango kolmelle on varsin kelvollinen elokuva. Matthew Perryn lisäksi tv:stä ovat uralleen hakeneet lisäpontta myös elokuvan päänäyttelijät Neve Campbell (Viiden juttu) ja Dylan McDermott (Oikeus ja kohtuus). Neve kyllä osui elokuvissa pääpottiin heti Wes Cravenin kauhuparodioilla, mutta Dylan on pärjännyt paremmin tv:n puolella.

Three to Tango / Tango kolmelle - © 1999 Warner Bros.Matthew Perry kuitenkin on elokuvan päähenkilö Oscar Novak. Oscar on arkkitehti, joka yrittää saada suuren sopimuksen Dylan McDermottin esittämältä pampulta Charles Newmanilta. Pampulla on vaimon lisäksi myös tyttöystävä Amy Post, jota luonnollisesti esittää Neve Campbell. Charles erehtyy luulemaan Oscaria homoseksuaaliksi ja pyytää tätä vahtimaan Amya. Ongelmiahan siitä seuraa, eikä Oscarilla ole helppoa ihastuttuaan Amyyn. Miten voi yhtä aikaa säilyttää tytön, saada sopimuksen ja olla menettämättä itsekunnioitustaan?

Ärsyttävääkö?

Yleisesti näyttelijöiden kerrasta toiseen toistuvat maneerit ovat ärsyttäviä. On sitten kysymyksessä Al Pacino tai Will Smith, niin usealla näyttelijällä on vain rajoitettu määrä kasvonilmeitä ja eleitä, joita he toistavat elokuvasta toiseen. Matthew Perry ei poikkea tästä - elokuvassa hän muistuttaa erittäin paljon Frendien Chandleria. Täytyy kuitenkin myöntää, että sydämessäni on aina ollut pehmeä paikka Matthew Perryn huumorille, joten en kauhistellut sitä tässäkään tuotoksessa.

Positiivinen yllätys oli Neve Campbell, joka ei ärsyttänyt lähellekään niin paljon kuin useimmiten. Scream-elokuvissa toivomukseni on ollut koko ajan, että tappaisivat sen ruikuttajan jo pois sarjasta. Tässä hänen hörhö olemuksensa ja varsin tilaa vievä naurunsa ovat kuitenkin paikallaan.

Damon Santostefano ei ole ennen ohjannut mitään erityisempää, eikä tämä nyt mikään korkeimman profiilin tuotos olekaan. Sen sijaan Tango kolmelle on varsin mukava romanttinen komedia, ja siihenkin useimpien ensiohjaustaan suorittavien täytyy olla tyytyväinen.

Tiedän varsin hyvin, ettei Tango kolmelle ole mikään eriomainen elokuva. Minä kuitenkin nautin elokuvasta yllättävän paljon. Loppupuolella elokuvaa, kuten kaikissa romanttisissa komedioissa nykyään, yllytään suhteettomaan sokerisuuteen, mutta muuten se on varsin hyvä pätkä. Erinomainen treffileffa.

* * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2,3 / 3 henkilöä