Toisin katsoen

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin keskittyvä elokuvafestivaali Vinokino valtaa tilaa Suomen elokuvateattereista 22. kerran. Maanlaajuisen festivaalin päätapahtumat järjestetään Turussa 25.–27.10. ja Helsingissä 8.–10.11. Lähiviikonloppuina festivaali levittäytyy myös Tampereelle, Jyväskylään ja Ouluun.

Jotain siltä väliltäVinokino tuo valkokankaalle jälleen monipuolisen kattauksen elokuvia kevyestä viihteestä painavaan asiaan. Pitkien ja lyhytelokuvien lisäksi näytteillä on dokumenttielokuvia, joista kotimaisena ensi-iltana nähdään Riikka Kaihovaaran herkkä kuvaus Jotain siltä väliltä omaa identiteettiään etsivästä transsukupuolisesta Ninosta. Kansainvälisenä ennakkosuosikkina nähdään James Francon tähdittämä kuuma dokufiktio Interior. Leather Bar. Bling blingia ja karnevaaliasennetta puolestaan tarjoaa elektropapitar Peachesin häpeilemätön “anti-jukebox-musikaali” Peaches Does Herself.

Elokuvatarjonnan lisäksi tarjolla on runsas oheisohjelma näyttelyiden, work shopien ja bileiden muodossa. Tarkemmat tiedot paikkakuntakohtaisesta ohjelmasta ja aikatauluista tapahtuman nettisivuilla www.vinokino.fi.

Vinokino-tapahtumapaikat:
Turku 25.–27.10. / Alvarium & Klubi
Helsinki 8.–10.11. / Andorra & Dubrovnik
Jyväskylä 1.–2.11
Tampere 2.– 3.11.
Oulu 8.–9.11.