Vinokinossa teemana Pohjoismaat ja tasa-arvo

Suomen ainoa homo- ja lesboelokuvan festivaali Vinokino vierailee tänä vuonna kaikkiaan viidessä kaupungissa. Festivaalikiertue käynnistyy Turusta, jossa elokuvia katsotaan 24.–26.10.2008. Esitykset ovat elokuvateatteri Juliassa. Vinokinossa nähdään muun muassa pohjoismainen lyhytelokuvakooste, jossa on mukana myös useita suomalaisia lyhäreitä. Tunnetuin näistä on Katariina Lillqvistin kohua herättänyt Mannerheim-animaatio Uralin perhonen (2008). Ohjelmistossa on myös aiempien vuosien tapaan ihastuttaneet nais- ja mieslyhytelokuvakoosteet.

 Pitkiä elokuvia nähdään ainakin Ranskasta, Italiasta, Taiwanista, Argentiinasta ja Italiasta. Italialaisen ohjaajan Gustav Hoferin dokumentti Improvvisamente l'inverno scorso (Suddenly Last Winter,2008) kertoo ohjaajan ja tämän kumppanin Lucan tasa-arvotaistelusta kevään 2006 Italiassa. Dokumentti on humoristinen, mutta byrokratian pyörteissä avoimena paljastuva homofobia hätkähdyttää niin tekijöitä kuin katsojaakin. Ohjaaja vierailee itse Turun Vinokinossa ensi viikonlopun aikana.

Elokuvien lisäksi Turun Klubilla on lauantaina 25.10. Vinokino-bileet, jossa esiintyvät Cristal Snow ja Stiff Lip. Lisäksi dj:t Lara, Stella Grrrl ja Cunning Stunt tanssittavat.

Vinokino-festivaali:
Turku 24.-26.10. / Julia (Eerikinkatu 4)
Helsinki 31.10.-2.11. / Andorra (Eerikinkatu 11)
On the Road: Tampere, Jyväskylä ja Oulu 28.10.-9.11.

Lipunmyynti elokuvien esityspaikoilla, ei ennakkovarausta. Lisätietoja lipuista, ohjelmistosta, aikatauluista ja festivaalin oheistapahtumista:
http://www.vinokino.fi
http://www.klubi.net