Vinokinoilua tänä vuonna musiikkivideoiden merkeissä

Kuuteentoista ikävuoteen ehtinyt Vinokino tarjoilee taas tänä syksynä homo- ja lesboelokuvia neljässä Suomen kaupungissa. Festivaalin kotikaupungin Turun lisäksi festivaalia vietetään Tampereella (30.10.–1.11), Helsingissä (2.11.–4.11) ja Oulussa (9.11.–11.11.). Turussa katsotaan Vinokinon elokuvia 26.–28.10. tämän vuoden lopussa toimintansa lopettavassa Kino Thaliassa. Nyt on siis korkea aika mennä nauttimaan ainutlaatuisen vinosta festivaalitunnelmasta pian katoavassa elokuvamiljöössä.

Musiikkivideot ovat tänä vuonna festivaalin pääteema. Kahdessa näytöksessä katsotaan homo- ja lesbosilmällä sekä kotimaisia että ulkomaisia musiikkivideoita. Mukana on videoita muun muassa Ultra Bralta, Killeriltä, Coco Rosielta, The Knifelta ja Sigur Rósilta. Helsingissä populaarimusiikin ammattilaisista ja asiantuntijoista koostuva Vinoraati valitsee kotimaisen koosteen tarjonnasta Suomen homoimman musiikkivideon.

Eternal SummerUlkomaisia pitkiä elokuvia on nähtävänä yhteensä yhdeksän. Aiheet liikkuvat muun muassa sukupuolenkorjauksen ja siihen liittyvien identiteettien problematiikan (Boy I am, 2006), rock-energialla höystetyn tyttöaktivismin (Itty Bitty Titty Committee, 2007) ja teinidraaman (Eternal Summer, 2006) maailmoissa. Naisparien perheenlisäyksen mahdollisuuksia pohditaan sekä fiktion että suomalaisen dokumentin kautta Tick Tock Lullaby (2007)- ja Pidä kii (2007)- elokuvissa.

Ohjelmistossa on lisäksi kaksi lyhytelokuvakoostetta, Available Men ja Dames, joista jälkimmäisessä nähdään ilahduttavasti myös neljä suomalaista lyhytelokuvaa.

Tarkemmat aikataulu- ja ohjelmistotiedot sekä lippujen hinnat voi tarkistaa Vinokinon sivuilta: www.vinokino.fi.