Laatuelokuvia Helsingin keväässä

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin spin-off Season Film Festival järjestetään kolmatta kertaa 26.–29. maaliskuuta Helsingin Bio Rexissä ja Maximissa. Festivaalin ohjelmistossa esitetään kaksikymmentä pitkää elokuvaa ja kuusi lyhytelokuvaa yli kolmessakymmenessä näytöksessä, avauselokuvana nähdään kohistu ja ylistetty Venäjän Oscar-ehdokas Leviathan. Tänä vuonnaa festivaali lanseeraa yhdessä Imagen kanssa kilpasarjan, jossa yleisö saa äänestää suosikkinsa viidestä ehdokkaasta.

Festivaaliperjantai käynnistyy Bio Rexissä Wanted: Woman 36+ -seminaarilla, jossa pohditaan mihin naiset katoavat elokuvista 36 ikävuoden jälkeen. Mitä muita rooleja naisille on olemassa elokuvien miesten maailmassa kuin vaimo, huora ja äiti? Seminaari kutsuu alan asiantuntijat pohtimaan aihetta niin katsojien kuin tekijöiden näkökulmasta. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Women in Film & Television Finland ry:n, Suomen Näyttelijäliiton sekä Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry:n kanssa. Keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy.

Bollywoodia juhlitaan perjantaina Maximissa Shamitabh- ja Raja Natwarlal -elokuvien musiikki- ja väriloistolla. Bio Rexissä puolestaan vietetään Fashion Friday -iltaa Dior and I -dokumentin ja Saint Laurentin säihkyvissä kaavoissa. Sunnuntai-iltapäivän muotiklassikkona nähdään hurmaava musikaali My Fair Lady. Elokuvan hattuloiston kunniaksi Bio Rexin yläaulassa voi sunnuntain ajan ihastella Elina Lajusen mielikuvituksellisia hattuja pop up -puodissa.

Lauantain ilmaisnäytös, vavahduttava Cowspiracy-dokumentti paljastaa kuinka suuri, mutta vaiettu uhka kotieläintuotanto valtavine karjatiloineen ja rehunviljelyalueineen onkaan luonnon monimuotoisuuden tuhoutumiselle. Elokuvanäytöksen jälkeen WWF järjestää keskustelutilaisuuden lihantuotannon ympäristövaikutuksista Suomessa.

Festivaali saa vieraikseen Ruotsissa Guldbaggeja kahmineen Gentlemen-elokuvan ohjaaja Mikael Marcimainin sekä pääosanäyttelijä David Fukamachi Regnforsin. Marcimain tunnetaan Suomessa Call Girl -elokuvan ohjaajana. Molemmat ovat paikalla elokuvan lauantainäytöksen jälkeen järjestettävässä Q&A-tilaisuudessa.

Seasonin perinteinen lyhytelokuvanäytös Uusia tuulia: Kotimaista lyhytelokuvaa esittelee lauantaina tuoreita ja korkeatasoisia elokuvia sekä uusilta, lupaavilta kyvyiltä että konkareilta. Näytöksessä nähdään muun muassa Hamy Ramezanin ja Rungano Nyonin Listen, joka valloittaa huhtikuussa New Yorkin Tribecan elokuvajuhlilla. Elokuvien tekijöitä on paikalla näytöksessä keskustelemassa yleisön kanssa. Kauniita ja koskettavia kotimaisia lyhytelokuvia nähdään myös festivaalin päätösklubilla mbarissa sunnuntai-iltana.

Festivaalin koko ohjelmisto, aikataulu ja tarkemmat lipunmyyntitiedot löytyvät osoitteesta seasonfilmfestival.fi sekä tuoreimmat uutiset Seasonin Facebook-sivulta: facebook.com/seasonfilmfestival.