Kotimaisen elokuvan asialla

Neljättä kertaa järjestettävä Red Carpet -festivaali tarjoilee Hyvinkäällä elokuun viimeiseen viikonloppuun uutta kotimaista elokuvaa laajalla kattauksella. Tarjolla on uusia kotimaisia elokuvia pääasiassa viimeisen vuoden varrelta sekä juhlaennakkoina tulevan syksyn uutuuksia.

Festivaalin avaa Red Carpet Gaala torstaina 27.8. Gaalassa palkitaan suomalaisen elokuvan vaikuttajia ja tekijöitä, jotka kehittävät ja vievät eteenpäin kotimaista elokuva-alaa. Gaalaan osallistuu elokuva-alan tähtiä, kuten Mikko Leppilampi, Jussi Vatanen, Kati Outinen, Minka Kuustonen, Joonas Nordman ja Seela Sella.

Festivaalin elokuvaesitykset käynnistyvät myös torstaina. Ensimmäinen juhlaennakko on perjantaina nähtävä perunan lanseerauksesta 1600-luvun Suomessa kertova komedia Peruna, lauantaina vuorossa on Miika Nousiaisen menestysromaaniin perustuva Metsäjätti ja sunnuntaina tarjolla on uusi Risto Räppääjä -elokuva Risto Räppääjä ja väärä Vincent.

Tarjolla on myös kaksi kiinnostavaa näyttelyä, joista toinen käsittelee Hyvinkään vanhoja elokuvateattereita ja toinen Helene-elokuvan tekemistä. Oheisohjelmana on myös Tähtiraitin tähtien paljastus, leffavisaa sekä Johannes Holopaisen ja Elena Leeven vetämät Actors Studiot. Festivaaliin liittyvät konsertit on koronatilanteen takia siirretty ensi vuodelle.

Festivaalista ja sen ohjelmistosta tarkemmin: redcarpetfestari.fi

Red Carpet