Festivaali kotimaiselle elokuvalle

Suomen elokuvafestivaalitarjonta on saanut uuden korkean profiilin tapahtuman, kun Hyvinkäällä järjestetään elo–syyskuun vaihteessa uuteen kotimaiseen elokuvaan profiloitunut Red Carpet. Festivaalin puuhamiehenä on toiminut näyttelijänä tunnettu Antti Luusuaniemi, joka haluaa luoda Hyvinkäälle tiiviin festivaalitunnelman, jossa yleisö ja tekijät pääsevät kohtamaan toisensa.

Suomessa tarvitaan kotimaisen elokuvan tapahtuma, jossa yleisö ja fanit pääsevät tapaamaan elokuvantekijöitä ja myös elokuvantekijät pääsevät tapaamaan toisiaan rennossa tunnelmassa.

Tekijöiden ja yleisön kohtaamiseen on festivaalilla panostettu, sillä useimmissa näytöksissä on paikalla elokuvan tekijöitä. Nelipäiväisen festivaalin ohjelmisto on rakennettu tämän ja viime vuoden kotimaisten elokuvien varaan. Sunnuntai on pyhitetty koko perheen elokuville.

Kaikkiaan ohjelmistossa on kuusitoista suomalaista näytelmäelokuvaa sekä muutama dokumentti. Ennakkoon nähtäviä uutuuksia on tarjolla kaksi: Visa Koiso-Kanttilan kehuttu Kaiken se kestää, joka saa ensi-iltansa heti festivaalin jälkeen sekä Marja Pyykön Yösyöttö. Lisäksi nähtävillä on lyhytelokuvia, kuten Teppo Airaksisen Cannesissa huomiota saanut Katto.

Elokuvat esitetään Hämeenkadun varrella vastakkain olevissa elokuvateattereissa, Juliassa ja Kinomassa. Teatterien välille on laitettu punainen matto tiiviiksi festivaalialueeksi. Elokuvien lisäksi tarjolla on myös muuta ohjelmaa.

Elokuvateattereiden vieressä sijaitsevalla Wanhalla Villatehtaalla on tarjolla keskusteluja ja musiikkia. Paikalla nähdään maamme eturivin artisteja, Luusuaniemi lupaa.

Hyvinkäällä Red Carpet on otettu myönteisesti vastaan ja festivaalista kaavaillaan jokavuotista tapahtumaa. Festivaalia on Luusuaniemen mukaan tarkoitus myös kasvattaa ja ajatuksena olisi yhdistää siihen myös muita alan tapahtumia, joita ei olisi yksittäin järkevää järjestää.

Red Carpet Hyvinkäällä 31.8.–3.9.2017. Lisätietoa ja tarkempi ohjelmisto festivaalin kotisivulla: www.redcarpetfilmfestival.fi