Monipuolisesti lastenelokuvista

Oulun Elokuvakeskus ry:n järjestämän XXIII Oulun kansainvälisen lastenelokuvien festivaalin kunniavieraaksi saapuu ohjaaja ja pedagogi Kaija Juurikkala, joka on paikalla koko festivaaliviikon.

Festivaalin avajaiselokuvana maanantaina 15.11. esitetään upouusi kotimainen Pelikaanimies, jonka on ohjannut Liisa Helminen. Ohjaaja vierailee Oulussa maanantaina sekä lauantaina 20.11. Elokuva saa Suomen ensi-iltansa Oulussa.

Henna Aaltonen - © 2004 Lumifilm OyFestivaalin ohjelmistossa ovat kilpasarja (14 elokuvaa), erikoissarja (8 elokuvaa), Kaija Juurikkala -ohjelma, uusien kotimaisten elokuvien katselmus, saksalaisen Erich Kästnerin kirjoihin pohjautuva sarja, portugalilaisen ohjaajan Luís Filipe Rochan kaksi elokuvaa, Helsingin ammattikorkeakoulun Stadian Lastenelokuvan erikoistumisopintojen 8 lopputyötä, unkarilaisen animaattorin Líviusz Gyulain lyhytelokuvia ja neuvostoanimaation klassikoita.

Jo perinteiseen tapaan Elokuvakoulu Nuku esittää lasten tekemiä lyhytelokuvia, joista parhaat palkitaan perjantaina 19.11. Oskari-gaalassa.

Festivaalin yhteydessä järjestetään Mitä kuuluu mediakasvatus? -seminaari perjantaina 19.11. Seminaarin järjestävät Filmihillo, Nuku ja Nukun Elokuvakoulu, Opetusministeriö, Oulun kansainvälinen lastenelokuvien festivaali, Suomen kirjastoseura ja Taikalamppu-verkosto. Tarjolla on myös interaktiivisten lastenelokuvien työpaja, joka järjestetään 12.–17.11. yhteistyössä Mediamatic-säätiön kanssa.

Kilpasarjan parhaan elokuvan valitsee niin lapsiraati kuin tuomaristo, johon kuuluvat tanskalainen lastenkulttuurin monitoiminainen Gunvor Bjerre, portugalilainen ohjaaja Luís Filipe Rocha ja iiläinen tuottaja Outi Rousu. Ensimmäistä kertaa jaettava Pikku karhu -palkinto myönnetään suomalaiselle lastenelokuvan tekijälle.

Palkintojenjakotilaisuus on lauantaina 20.11. ja palkittuja elokuvia esitetään lauantaina Riossa ja sunnuntaina Nukun isossa salissa.

Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää festivaalin parasta elokuvaa esityspaikoilla ja festivaalin kotisivulla.

Näytöksistä ja esityspaikoista ja muista festivaaliin liittyvistä asioista löytää lisätietoa festivaalin kotisivuilta osoitteesta: www.ouka.fi/lef/