Marraskauhua

Marraskauhua

Pimenevät illat ja syysmyrskyt ovat otollista aikaa kauhuelokuvalle. Valtavirrassa nähdään harvemmin pienempiä kauhutuotantoja saati vanhempaa elokuvaa, joten kauhuun keskittyneet pienfestivaalit tuovat tervetullutta tarjontaa kauhuelokuvan ystäville. Nyt marraskuussa kauhua on tarjolla niin Iissä kuin Turussa.

IIkissä kovatasoinen kilpailusarja

IIK-kauhuelokuvafestivaali järjestetään Iissä, 37 kilometriä Oulusta pohjoiseen 3.–4. marraskuuta. Festivaalien ohjelmistossa nähdään kiinnostavia elokuvia eri vuosikymmeniltä. Tarjolla on muun muassa mykkäkauhua edustava saksalaisteos Golem: miten hän tuli maailmaan (1920). 1970-luvun tunnelmia tarjoavat Uhrijuhla (1973) ja Dr. Black, Mr. Hyde (1976). 80-luvun kauhusta esillä ovat Maniac – nukkemurhaaja (1980) ja italialainen Zombi Holocaust (1980). Uudempaa kauhuakaan ei ole unohdettu, sillä ohjelmistossa nähdään australialainen Wolf Creek (2005) ja yhdysvaltalainen Reeker (2005).

Festivaalin kauhulyhytelokuvakilpailu on tänä vuonna kovatasoinen. Kilpailuun tuli määräaikaan mennessä 12 alle kymmenminuuttista elokuvaa. Töistä suuri osa on oppilastöitä eri media-alan oppilaitoksista, mutta niille antaa rajun vastuksen ammattilaisten ja konkareiden kilpailutyöt.

Näytökset ovat Iin työväentalolla ja kauhulyhytelokuvat esitetään kahdessa sarjassa, perjantaina 3.11. kello 18.15 ja lauantaina 4.11. kello 15.30. Kilpailun voittajat palkitaan festivaalin päätösklubilla lauantai-iltana.

Lisätietoja festivaalin kotisivulta: www.iikfestivaalit.net

Hurme hemmottelee kauhun ystäviä Turussa

Kauhuelokuvafestivaali Hurme tuo Turkuun marginaalielokuvia täysi-ikäisille katsojille 10.–11. marraskuuta. Festivaali järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kino Thaliassa näytetään perjantain ja lauantain aikana kauhuelokuvia eri vuosikymmeniltä. Tapahtuman kruunaa lauantaina metallimusiikista täyttyvä päätösklubi S-Osiksella, jossa kolme paikallista bändiä saa näyttää kyntensä.

Turussa nähdään osin samaa kauhua kuin Iissä, sillä Hurme tuo Thalian valkokankaille myös elokuvat Dr. Black, Mr. Hyde, Maniac – nukkemurhaaja, Zombi Holocaust (Dr. Butcher M.D.) ja Reeker. tarjolla ovat myös italialaisen Lucio Fulcin klassikkoelokuva Zombie Flesh-Eaters ja aasialainen erikoisuus Crocodile (aka Chorake, 1981).

Näytökset Kino Thaliassa (Hansakortteli) ja Päätösklubi S-Osiksella, jossa esiintyvät Ablaze in Hatred, Autere ja Behind the Drama.

Lisätietoja festivaalin kotisivuilta: www.hurme.org