Kevättuulahdus idästä

Suomen elokuvafestivaalien kirjo on taas astetta moninaisempi, kun aasialainen elokuva on saanut oman festivaalin Helsingissä. Maaliskuun puolivälissä 14.–17.3. Helsinki Cine Aasia tarjoilee aasialaista nykyelokuvaa, ohjaajavierailun sekä aasialaista musiikkia soittavia iltaklubeja.

Flashback Memories 3D Helsinki Cine Aasian avajaiselokuvana 14.3. nähdään Tetsuaki Matsuen Flashback Memories 3D (2012). Kyseessä on 3D-teknologiaa hyödyntävä dokumenttielokuva, jossa sekoittuu dokumentti, elämäkerta ja musiikkikonsertti odottamattomalla tavalla.

Festivaalin ohjaajavieras on kiinalainen Cai Shangjun, jonka rikosdraama People Mountain People Sea (2011) nähdään festivaalin ohjelmistossa. Elokuva toi Caille ilmestymisvuotenaan Venetsian elokuvajuhlilla parhaan ohjaajan Silver Lion -palkinnon. Elokuvasta on tarjolla näytökset lauantaina 16.3. ja sunnuntaina 17.3. Ohjaaja on paikalla esitysten yhteydessä ja vastaa yleisön kysymyksiin.

The Land of HopeMukana ohjelmistossa on myös maailmalla kohua herättäneen japanilaisen ohjaaja Sion Sonon uusin elokuva, kansainvälisiä elokuvapalkintoja napsinut The Land of Hope (2012). Festivaaleilla nähdään elokuvia myös muilta tunnetuilta aasialaisilta ohjaajilta, kuten Wang Xiaoshuailta ja Apichatpong Weerasethakulilta. Lisäksi mukana on myös nousevien uusien elokuvantekijöiden teoksia eri Itä- ja Kaakkois-Aasian maista.

Helsinki Cine Aasian elokuvanäytökset järjestetään Bio Rexissä, Orionissa sekä Andorran Kino- ja Dubrovnik-saleissa. Elokuvien lisäksi festivaaliohjelmistoon kuuluu myös Dubrovnikissa järjestettäviä iltaklubeja. Koko ohjelmistoon ja esitysaikatauluun voi tutustua tapahtuman internet-sivustolla osoitteessa www.helsinkicineaasia.fi.