Käsikauhusta kalkkunaan

Tampereen tiukin leffafestari ottaa paikkansa tänäkin keväänä Arthouse Cinema Niagaran valkokankaalla kerätäkseen todelliset elokuvien ystävät viettämään kaksi iltaa erinomaisten elokuvien seurassa 7.–8.4.2017.

Viime syksyn klassikkopainotteisen festarin jälkeen oli selvää, että yhtä niin kattavasti nimekästä ohjelmistoa ei enää saataisi kasaan. Siispä tämä Cinemadromen kevätpainos päätettiin suosiolla linjata vähemmän tunnettuihin elokuviin. Näin siitä huolimatta, että nämä mainiot elokuvavalinnat saattavat karsia tunnettuja klassikoita janoavaa yleisöä. Mutta toisaalta, ja toivottavasti, genren harrastajat löytävät tällä tavalla katseltavakseen aiemmin näkemättömän elokuvan tai tutustuvat uuteen kiinnostavaan ohjaajaan, kertoo festaria järjestävä Tomi Peuhkurinen.

Ja kuka tietää, ehkä aika on tosiaan kypsä aloittaa festivaali Demonoidin (Meksiko 1981) kaltaisella elokuvalla, ja onnistuneesti. Video Nasty -osastolla vilkaistaan Joe D´Amaton mainio Anthropophagous (Italia 1980), joka takuuvarmasti jää kuuluisuudessa kakkoseksi vertailussa syksyisen Driller Killerin kanssa.

Launtai-action -näytökset ovat viime vuosina kohonneet festarin suosituimmiksi, joten jatkoa seuraa tälläkin kertaa. Nyt tähdeksi valikoitui ansaitusti Dolph Lundgren ja elokuvaksi Dark Angel (USA 1990), joka on aivan turhan aliarvostettu scifi/toimintaleffa.

Näiden päälle ladotaan elokuvia kuten The Black Gestapo (USA 1975) ja Super Monster (Japani 1980). Tunnetuinta osastoa lienee Mario Bavan episodielokuva Black Sabbath (Italia 1963).

Filmiltä elokuvista nähdään neljä. Joskus on pakko nostaa kädet pystyyn. Filmikopiota ei löydy tai sen rahtaaminen ties mistä olisi liian kallista. Joten tällä kertaa Demonoid ja Anthropophagous nähdään Blu-ray -esityksinä.

Lisäksi Ari Savosen Backwood Madness esittäytyy tälläkin kertaa yksinoikeudella Cinemadromessa.

Festivaalin kotisivut: cinemadrome.com