Älkää suututtako talonmiestä

Nicolas Cage esittää miestä, jonka auto hajoaa pikkukaupungissa. Hän voi maksaa autonsa korjauksen työskentelemällä yön yli talonmiehenä paikallisessa lasten teemaravintolassa. Yön aikana ravintolan mekaaniset nuket heräävät henkiin verenhimoisina.

Willy’s Wonderland tekee kaikkensa saadakseen kulttielokuvan aseman. Se pyrkii olemaan hyvin tietoisesti hölmö kauhuelokuva, joka pystyisi keräämään yleisökseen innokkaita ihailijoita. Tätä päämäärää elokuva ei kovasta yrityksestä huolimatta saavuta.

Willy’s WonderlandWilly’s Wonderlandilla on useita hyviä puolia ollakseen hyvällä tavalla huono roskaelokuva. Ensinnäkin kerronta on nopeatempoista, kun elokuvassa mennään suoraan asiaan. Tämä on olennaista, kun elokuvalle halutaan saavuttaa status, jossa teoksen huonous kääntyy sen vahvuudeksi. Willy’s Wonderland ei ehkä tähän yllä, mutta ainakin sen hölmöily etenee nopeasti.

Toinen tärkeä asia kulttisuosion saavuttamiseksi on ollut Nicolas Cagen palkkaaminen pääosaan. Cagen talonmies ei sano mitään koko elokuvan aikana. Työskennellessään yöllä yksin ravintolassa hän siivoaa paikkoja, juo energiajuomia, pelaa flipperiä ja pieksee paljain käsin kappaleiksi riivattuja robotteja. Mekaaniset hirviöt saattavat olla pahuuden ruumiillistumia, mutta talonmies on sanaton luonnonvoima, joka tuhoaa kaiken tieltänsä.

Kaikki tämä on positiivista elokuvalle. Valitettavasti se kaikkein tärkein asia halvalla tehdylle elokuvalle jää jonnekin. Ja se on luovuus ja mielikuvituksellisuus. Nicolas Cagen roolisuoritusta ja nopeatempoista kerrontaa lukuun ottamatta Willy’s Wonderland seuraa täydellisesti unohdettavien rutiininomaisten halpakauhuelokuvien kaavaa.

Willy’s WonderlandYön aikana pahuuden teemaravintolaan saapuu joukko pikkukylän nuorisoa ja he ovat hahmoina ja käyttäytymiseltään juuri sitä, mitä heiltä voi odottaakin tällaisessa elokuvassa. He ovat vain lihaa tapettavaksi. Usein slasher-elokuvissa hahmoja pyritään lahtaamaan mielikuvituksellisilla ja näyttävillä tavoilla. Näin ei ole Willyn ravintolaan eksyneiden nuorten kohdalla. Heidät tapetaan ilman mitään kekseliäisyyttä. He ovat mukana vain, jotta elokuvasta on saatu täysimittainen.

Willy’s Wonderlandissa on potentiaalia innostaa katsojaa, mutta asiat, jotka olisivat voineet tehdä elokuvasta kiinnostavan, ovat joko mitäänsanomattomia tai sitten niitä ei ole ollenkaan.

* *
Arvostelukäytännöt