Kun tuiki tuntematon kauhuelokuva saapuu suoraan videomarkkinoille, mutta sen mainostetaan olevan "Total Recallin ja Aliensin tekijöiltä", on potentiaalista kuluttajaa varoitettu jo tarpeeksi reilusti. Syötiksi on heitetty uransa ehtoopuolelle ehtinyt Rutger Hauer - sivurooliin, vaikka kansi huutaa hänen nimeään ensimmäisenä.

Veren Kirous kertoo John Straussista (Roy Dupuis), joka palaa eristetylle synnyinsaarelleen etsiessään parannusta mystiseen sairauteensa. Oireita ovat mm. hillitön verenvuoto, nälän tunne, ruokahaluttomuus... alkaako valjeta? Elokuvamaailmassa kaikkien hoksottimet ovat kuitenkin hitaammat, ja diagnoosia pähkäilee krapulapäissään Rutger Hauerin esittämä virkaheitto lääkäri Marlowe, varsinainen etsivä.

Saarella elelee yllättäen myös maanalaisten monsterien yhteisö, joka juuri Straussin saapuessa alkaa ryövätä ruoakseen hyvälihaisia kirkuvia naikkosia - saaren koko miesväestö on nimittäin Rutger Haueria lukuun ottamatta koko leffan ajan "kalastamassa". Mutta mikä yhteys oirehtivalla John Straussilla on näihin hirviöihin, ihmetellään videokasetin kansitekstissä. Leffaa ei kuitenkaan tarvitse (eikä kannata) katsoa loppuun saakka arvoituksen ratkaisemiseksi.

Sekä saaren merimaisemat että isolaattiseksin tuotteena syntyneet monsterit tuovat mieleen H.P. Lovecraftin tarinoita, varsinkin The Lurking Fearin, vaikka vanhaa mestaria ei elokuvan innoittajaksi krediiteissä tunnustetakaan. Dupuis liihottaa ympäri saarta pitkä takki tuulessa liehuen, veri nenästä valuen ja ranskalaisittain sorautellen kuin vampyyri Lestat. Tällaisiin assosiaatioihin kauhutunnelma sitten jääkin: Adrien Morotin suunnittelemat oliot tuovat hellyttävyydessään mieleen lähinnä kiukuttelevan E.T.:n. Katsokaa vaikka kasetin kannesta.

Telkkarin Äärirajat on ajoittain ollut yhtä halvalla tehty, ennalta arvattava ja innoton, mutta aina edes puolta lyhyempi.

*
Arvostelukäytännöt