Rinnakkaisuniversumeissa

Kung fu -tähti Jet Lin neljäs Hollywood-elokuva kertoo meille, että on olemassa rinnakkaismaailmoja, joissa me kaikki elämme, ja jos joku rinnakkaisolennoistamme kuolee, jäljelle jäävät saavat kollektiivisesti kuolleen voimat jaettavikseen. Eli jos lahtaat kaikki muut itsesi, olet yksi helvetin voimakas mies, jopa Jumalan oloinen. Juuri tähän Lin esittämä Yulaw, eräs miehen kaksoisrooleista The One -elokuvassa (2001), pyrkiikin. Leffan nimi tuleekin tästä, tuon äärimmäisen voimakkaan ykseyden mahdollisesta saavuttamisesta. Elokuva on valitettavan heikko ja sekava.

© 2001 Columbia PicturesYulaw’n jahdatessa rinnakkaisminiään hänen kotiuniversuminsa on lähettänyt roiston perään kaksi agenttia, joista toinen, Morgan Freemanin manttelin Hollywoodin työllistetyimpänä mustana luonnenäyttelijänä perinyt ja yleensä erinomainen Delroy Lindo, on mainitsemisen arvoinen. Lindon kyyninen agentti Roedecker tuo edes jotain arvokkuutta tähän hidastettuja lähitaistelukohtauksia täynnä olevaan rainaan, jossa ei puhuta eikä pukahdeta. The Onen ainut, ja tarkoitan todellakin että ainut, tarkoitus on olla osaltaan luomassa Lille uraa Hollywoodissa hänen aikaisempien elokuviensa ollessa jotakuinkin vaatimattomia perusideoiltaan (Tappava ase 4, Romeon on kuoltava, Kiss of the Dragon). The Onen teoria on taas liiankin vaikeaselkoinen. Asiaa ei helpota Lin näemmä edelleen surkea englannin kielen taito, johon verrattuna esimerkiksi Arnold Schwarzeneggerin töksähtelyt 1980-luvun puolivälin Kommandossa ovat kuin musiikkia korville.

Paperilla elokuva on varmastikin näyttänyt toteuttamiskelpoiselta. Siinä oli varsin originaali scifi-teoria, jonka toteuttamiseen olisi kuitenkin tarvittu paria lausetta enemmän puhuva päärooli, joka olisi edistänyt tarinaa (vrt. esimerkiksi Spielbergin ja Cruisen mielenkiintoinen Minority Report). Nyt tämä alta puolitoistatuntinen rääpäisy on häpeällistä kung fu -puuroa!

*
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1 / 2 henkilöä