Väsynyttä äijäilyä

Teräskehä yrittää olla niin totaalista äijäelokuvaa, että on tikahtuakseen testosteroniinsa. Walter Hill ei ole ikuisena lupauksena tehnyt mitään varteenotettavaa pitkään aikaan, vaikka edelleen pystyykin houkuttelemaan ohjaukseensa kovia naamoja. Teräskehä on Hollywoodin kouliintuneiden ammattilaisten tekninen osaamisnäyte, mutta häiritsevän rutiininomainen ja yksioikoinen vääntö vailla näkemystä. Tyhjää kolinaa peltipurkissa.

Elokuva kertoo sangen tutun tarinan raiskauksesta vankilaan passitetusta nyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestarista, joka on tottunut olemaan kukkona kaikilla tunkioilla. Vankilassa on oma kiistaton mutta ottelemaan haluton nyrkkeilymestarinsa. Lopullisen yhteenoton tulenkivinen katku leijuu kuitenkin heti ilmassa. Ottelun "promoottorina" toimii Peter Falkin esittämä telkien takana veronkierrosta lusiva mafiapomo.

© 2002 Dimension FilmMessevän hiostava alkuasetelma stoppaa tykkänään jo lähtötelineisiin, kun tarina ei lähde kunnolla kelaamaan. Vankilakuvauksia on tehty pitkä siivu ja siihen jonoon Teräskehä ei uutta tuo. Juuri mitään juonen kannalta oleellista ei tapahdu ennen lopun suurta matsia kuin Ving Rhamesin rähinöintiä öykkäröivänä maailmanmestarina ja Wesley Snipesin tuimaileman haastajan askartelua eristyssellissä - mielenkiintoista. Timmissä kunnossa molemmat raaminäyttelijät toki ovat, mutta he eivät pysty pelastamaan väsynyttä tarinaa, jonka äijäily viedään sellaisiin mittoihin, että koko touhu tympäisee. Kovin kuluneelta kertomalta moinen pullistelu tuntuu. On näitä jo nähty.

Dvd:n kansi lupaa enemmän ekstroja kuin mitä levyltä löytyy. Rhamesin ja Snipesin haastatteluissa ei ole paljoa ihmeteltävää. Kumpikaan elokuvan ääniraidoista DTS tai DD 5.1 ei kuulostanut tasapainoiselta ja keskikanavan ääni hukkui paikoin kokonaan kuulumattomiin.

DVD / kuva: 16:9 anamorfinen widescreen 1.78:1; ääni: DTS, Dolby Digital 5.1 ja 2.0; tekstitetty; Extra Features: Cast, A Conversation with Wesley Snipes, A Conversation with Ving Rhames, Trailer.

*
Arvostelukäytännöt