Tämä on kolmas osa elokuvasarjasta, jossa Shannon Tweed (Playboy Playmate of the Year 1981) esittää seksiterapeutti Rebecca Mathista. Shannon Tweed on tehnyt uransa elokuvissa, joiden katsojat odottavat, milloin pääosanesittäjä mahtaa ottaa vaatteet pois päältään. Siinä suhteessa tämäkään elokuva ei petä. Tappavaa terapiaa voisi olla aivan kohtuullinen elokuva edellyttäen, että ohjaaja ja näyttelijät olisivat olleet ammattitaitoisia. Valitettavasti näin ei käynyt ja nyt elokuvan suurin anti on puolipukeiset/alastomat naiset, joita elokuvassa esitellään auliisti.

Rebecca Mathis (Shannon Tweed) on seksiterapeutti, jonka poliisit pakottavat toimimaan houkutuslintunaan heidän metsästäessään seksiterapeutteihin erikoistunutta sarjamurhaajaa. Sarjamurhaaja on kuitenkin odotettua ovelampi ja Rebecca huomaa olevansa odotettua suuremmassa vaarassa tässä kuolettavassa kissa-hiiri- leikissä.

Eroottinen trilleri

Eroottinen trilleri on elokuvan lajityyppi, jossa tuotosten taso vaihtelee suunnattomasti. Paul Verhoevenin Basic Instinct (1992) on ehkä ainoa lajityypin tasokas tuote ja muut ovat pääasiassa täyttä roskaa. Useimmat eroottiset trillerit eivät ole juonellisesti ja muutenkaan oikeastaan niinkään paljon elokuvia, kuin tilaisuuksia esitellä päähenkilön fyysisiä ominaisuuksia, ja tällä en tarkoita urheilusuorituksia. Kuitenkin on tunnustettava se tosiasia, että seksi myy. Täydellä roskallakin on aina kuluttajakuntansa. Tämä on se syy, minkä takia elokuvien huonoista näyttelijöistä, tarinoista ja suorastaan kyvyttömistä ohjaajista huolimatta eroottisia trillereitä tulee koko ajan markkinoille.

Tappavaa terapiaa ei ole lajityyppinsä helmi. Se on kyllä lajityypin tyypillisimpiä edustajia elokuvana, joka taiteilee b-elokuvan ja eksploitaatioelokuvan välimaastossa. Elokuvassa Rebecca Mathis (paljonpuhuttu Shannon Tweed) on kahden sarjan aikaisemman elokuvan tavalla seksiterapeutti, joka katselee kaksisuuntaisen peilin takaa harvinaisen kokeellista seksiterapiaa. Tämä tarjoaa useita mahdollisuuksia juonen kannalta täysin irrallisiin alaston- ja rakastelukohtauksiin. Nämä tuntuvatkin olevan elokuvan pääasiallinen katsojien houkutuskeino.

Shannon Tweedin lisäksi elokuvassa esiintyy muitakin Playboyn sivuilla esiintyneitä naisia. Yllätykseksi nämä kaikki eivät suinkaan poista vaatteitaan. Myös muista lähteistä löydetyille naisille annetaan tähän yhtäläinen mahdollisuus.

Paljas tarina

Elokuva ei trillerinäkään eroa tavallisista yleensä videomarkkinoille suunnatuista tusinatuotteista. Tappavaa terapiaa kertoo sarjamurhaajasta, joka metsästää seksiterapeutteja. Rebecca Mathis asetetaan syötiksi ja epäiltyjä on useita. Elokuvalle saadaan samalla sekä looginen juoni että syy juonen ulkopuolisille viihdytyskeinoille. Elokuvan juonelliset käänteet ovat aivan riittävän yllätyksellisiä, jotta siitä suuremmalla panostuksella olisi saanut aikaan melkeinpä jopa kelvollisen elokuvan. Tähän elokuvaan ei selkeästi ole panostettu tarpeeksi - muuta kuin järjestämällä naisnäyttelijöille uimapukukierros.

Roolihahmot jäävät valjuiksi ja mielenkiinnottomiksi osittain johtuen elokuvan sarjaluonteesta. Tappavaa terapiaa on jo Indecent Behaviour -sarjan kolmas osa, ja paljon aikaa ei ole viitsitty panostaa roolihahmojen syventämiseen. Toisaalta tässä elokuvassa niillä ei oikeastaan ole edes väliä. Tappavaa terapiaa on selkeästi tarkoitettu erotiikannälkäisille, jotka eivät liiemmin perusta muusta kuin elokuvan näyttelijöiden ulkonäöstä. Tällaisena elokuva on tietenkin aivan kohtalainen ja selkeästi parempi kuin jotkut, mutta hyväksi elokuvaksi tällä on vielä paljon matkaa.

Jos Suomesta löytyy Shannon Tweedin faneja, niin heille tietenkin Tappavaa terapiaa on pakollinen katseltava. Huvittavana yksityiskohtana sanottakoon, että Internet Movie Databasen, jossa elokuvan on arvostellut 30 henkilöä (23.12.1998), arvostelujen keskiarvo on uskomattomat 7,7/10 eli sellainen 8-. Tämä mielestäni todistaa, että Shannon Tweedillä on faneja ainakin Yhdysvalloissa, koska näin korkealle elokuvan arvostaminen ei voi johtua mistään muusta.

*
Arvostelukäytännöt