Pienimuotoinen brittielokuva Petoksen näyttämö on varsin ponneton sekoitus ihmissuhdekuvausta ja trilleriä. Pitkäpiimäinen romanttinen jännäri on kuvattu teatteriaiheeseensa sopivasti lähinnä sisätiloissa ja muutamissa teatterimaisissa lavasteissa. Kamarinäytelmää muistuttavan kolmiodraaman jännitteet jäävät latteiksi. Juonesta ei löydy dramaattisuutta, vaikka siihen olisikin mahdollisuus elokuvan käsittelemien teemojen - intohimo, uskottomuus ja mustasukkaisuus - puolesta.

Alkuperäisnimeltään The Leading Man -elokuvan pääosassa - siis miestähtenä, "johtavana miehenä" - patsastelee takavuosien rock-suuruus Jon Bon Jovi, joka esittää amerikkalaista tähtinäyttelijää Robin Grangea. Jenkkinäyttelijä saapuu Englantiin tekemään miespääroolin tunnetun kirjailijan Felix Webbin uusimmassa teatterinäytelmässä. Menestyvän brittikirjailijan yksityiselämä on sekaisin: miehellä on suhde nuoreen ja suloiseen näyttelijättäreen, vaikka kotona odottaakin kaunis Elena-vaimo ja kolme pikkuvanhaa tenavaa.

Kun Webb ei näytä pystyvän valitsemaan rakastajattarensa ja vaimonsa välillä, tarjoutuu Grange viettelemään Elenan, jotta mies saisi hyvän syyn jatkaa omaa suhdettaan. Hetken tuumailun jälkeen Webb suostuu tarjoukseen, mutta alkaakin ennen pitkää tuntea mustasukkaisuutta, kun komea amerikkalainen hurmaa vaimon lisäksi muutkin teatterin naiset aina kirjailijan omasta rakastajattaresta lähtien. Ainekset ihmissuhdejännärille ovat koossa, ja loppuaika elokuvasta odotellaankin sitä, kuka saa kenetkin ja mikä on pahan palkka.

Petoksen näyttämö -videon kansiteksteissä elokuvaa mainostetaan nimenomaan Jon Bon Jovin elokuvana; entinen rokkari nostetaan Petoksen näyttämön eräänlaiseksi "auteuriksi". Jon Bon Jovin nimen käyttäminen elokuvan myyntivalttina onkin sinänsä ihan oikein, koska tylsän tarinan parasta antia taitaa todellakin olla mies, joka äänestettiin jokunen vuosi sitten maailman 50 kauneimman ihmisen joukkoon amerikkalaisessa People-lehdessä. Bon Jovista piisaa ainakin hetkeksi silmäniloa, jos toki miehen karisma tai näyttelijänlahjat eivät kannakaan läpi koko puolitoistatuntisen leffan.

*
Arvostelukäytännöt