Julkkisparin avioelämän syövereissä

Uransa Playboyssa käynnistänyt Pamela Anderson sekä rockbändi Mötley Crüessa kannuja takonut Tommy Lee tapasivat ja naivat toisensa 1995. Disney-plussalla nähtävä kahdeksanosainen sarja Pam & Tommy kertoo jonkinlaisen version suhteen alkuajoista keskittyen vuosiin 1995–1997. Kulminaatiopistettä haetaan intiimiä kanssakäyntiä sisältäneen kotivideon vuotamisesta julkisuuteen. Todelliset henkilöt eivät ole osallistuneet sarjaan millään tavalla, joten nähdyt tapahtumat kannattaa ottaa lähinnä ’näinkin olisi voinut käydä’ -kannalta.

Pam & TommyLähtökohtana on Tommyn mulkvistmainen asenne taloa perhekuntoon remontoivia duunareita kohtaan. Hän heittää pari kaveria ulos työn loppuvaiheessa ilman mitään korvauksia, vaikka varsinaisia puutteita tai virheitä työn ladussa ei ole havaittu. Toinen hemmoista (Rand Gauthier) ei tyydy tällaiseen pompotukseen ja asiallisen karhuamisen epäonnistuttua päättää tasoittaa tilit voimakeinoin.

Pariskunnan nukkuessa Gauthier vohkii kassakaapin, jonka hän kovan ähellyksen jälkeen saa auki. Käteisen, korujen ja aseiden lisäksi kaapin kätköistä löytyy hämärä kotivideo. Sisällön katsastettuaan hän tajuaa ansainta mahdollisuuden ja alkaa myydä nauhaa netin kautta.

Pam & TommyVaikka tarina ei kovin kummoinen olekaan, sarjaa seuraa mielenkiinnolla. Sen verran hyvää jälkeä on tuotantoryhmä saanut aikaiseksi. Sarjan ideanikkareilla Seth Rogenilla ja ja Evan Goldbergille on silmää ajan nyansseille sekä sopivan asiattomalle huumorille. Videon myyntikanavia jäljittäessään pääpari päätyy etsimään jotain internetiksi kutsuttua ja löytää kuin löytääkin sen paikallisesta kirjastosta.

Lily James loistaa mykistävänä Anderson kloonina hunajaista puhetapaa myöten. Hyvin pärjää Sebastian Stan Tommyn roolissa. Hänellä on kykyä loihtia kasvoilleen erinomaisen tyylittömiä white trash -ilmeitä. Ylivoimaisesti paras hahmo on Rogenin esittämä Rand. Alkujaksot ovat suorastaan riemukkaita. Niin huvittavia Randin sekoilut ovat uuden bisneksensä parissa. Homma vakavoituu rikollisten astuessa areenalle, mutta tarinan sankarina Rand toki selviää neuvokkuudellaan ja tuurillaan heistäkin. Vaikka juoni keskittyy julkkisten avioelämään, huomattavasti koskettavampaa on seurata Randin kaipuuta ex-vaimonsa perään.

Pam & TommyVuonna 2019 Netflix julkaisi Mötley Crüen biografiaan perustuvan Dirt-elokuvan, joka valottaa enemmän rock-kliseistä sekoilua, jota tässä sarjassa on järkevästi himmailtu. Bändin musaa kuullaan viimeisessä jaksossa ja jessus, että se kuulostaakin heikolta. Vuonna 1997 bändin luovuus veteli viimeisiään ja USA-rockin fokus alkoi siirtyä Kaliforniasta Washingtoniin. Sarjan nimi ei ole turhaan Pam & Tommy, koska useat asiat nähdään Pamelan näkökulmasta. Tommy Lee oli kaikesta sekoiluistaan huolimatta hyvä rumpali, joka toi keikkoja rasittaneisiin väsyneisiin rumpusooloihin lisää show-meininkiä huvipuistomaisine rumpusetteineen.

Heikoimmillaan sarja on muovisissa muka kannanotoissa naisten oikeuksien yhdenvertaisuuksista sekä kehollisista itsemääräämisoikeuksista, joita Pamela on laitettu laukomaan kuulusteluidensa yhteydessä.

* * * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 3,5 / 2 henkilöä