Agentti herää horroksestaan

Eläköitynyt CIA-agentti Hutch Mansell (Bob Odenkirk) viettää rauhaisaa eloa perheineen Kanadassa. Hän tukahduttaa väkivaltataitojaan ja antaa poliisien ratkaista yöllisen murtokeikan. Perhe näkee hänet saamattomana nysvärinä, joka velvoitetyöllistyy poliittista uraa tekevän puolison isän firmassa. Kadonnut koru ja iltaisen bussimatkan tapahtumat saavat tappajavaistot valloilleen ja taistelutaidoille löytyy taas käyttöä. Agentti herää horroksestaan.

NobodyNobodyn perusasetelma tuo vahvasti mieleen Renny Harlinin Long Kiss Goodnightin, jossa uinuvaa agenttia esitti Geena Davis. Pahiksina tässä versiossa ovat yllätyksettömästi venäläiset, joita jenkkisankarit teurastavat ja mätkivät koko rahan edestä. Tämä heikonlaisesti rakenneltu labiili asetelma ontuu tarinassa eniten.

Venäläistaustainen ohjaaja Ilya Naishuller hallitsee tiukan humoristisen ja sarjakuvamaisen liioitellun genrensä. Apuna hänellä on ollut toimiva kässäri, jonka oivalluksia on ollut hajauttaa sankariroolia useammalle henkilölle. Loppukahinoissa on mukana Hutchin lisäksi hänen isäpappansa sekä tietenkin tummaihoinen adoptio veljensä.

NobodyHauskasti porukan äly on päätetty antaa Hutchin isälle, jota Christopher Lloyd näppärästi ilmentää. Fiksu oivallus heittää komediallisia ansioita omaavat Lloyd sekä Odenkirk tiukkaan toimintamäiskeeseen. Tämän lisäksi on pakko hehkuttaa David Buckleyn erinomaista soundtrackiä (löytyy Spotifysta ), joka todella upeasti tykittää loppukahinoihin valmistautumista.

Pääosassa Breaking Badista ja sen spin-offista Better Call Saulista tuttu Bob Odenkirk vetää genrekokemukseen nähden sisäsiistin suorituksen. Hänellä ei ehkä ole synnynnäistä action-karismaa, mutta toisaalta hänen roolinsa onkin esittää tavallista perhejamppaa, joka haluaisi vain olla rauhassa. Lisämateriaalina blu-raylla on poistettuja kohtauksia, kommenttiraitaa sekä tekovaiheiden dokkaria.

* * *
Arvostelukäytännöt