Elvis elää!

Kreikkalainen naimakauppa osoittautui tekijöilleen suureksi menestykseksi, joten ohjaaja Joel Zwick on lähtenyt uutta hittiä yrittämään. Ihan mielenkiintoiset alkuasetelmat elokuvaan Elvis Has Left the Building onkin saatu aikaiseksi, kun likimain jumalhahmoksi kohonnut Elvis tuntuu vielä vuosia kuolemansa jälkeen pyörittävän kymmenien tuhansien ihmisten elämää. Leffa nauraakin sille henkilöpalvonnalle, joka Elviksen ympärillä yhä elää, mutta samalla myös kunnioittaa kuninkaan suurta elämäntyötä. Juonessa ei vain ole tarpeeksi sisältöä älylliseksi komediaksi, joten jäljelle jää jokseenkin sieluton ja vaisu kyhäelmä.

© Capitol FilmsMeikkiedustaja Harmony Jones (Basinger) joutuu vaikeaan rakoon, kun Elvis-imitaattoreita alkaa kuolla kupsahdella hänen lähellään oikein urakalla, ja FBI epäilee kuolemien olevan sarjamurhaajan tekosia. Edustusmatkallaan nainen törmää myös markkinointimies Milesiin (Corbett), ja pari tuntee vetoa toisiinsa. Monien yhteensattumien kautta Harmony, Miles, kummallinen FBI-parivaljakko ja tuhannet Elvis-imitaattorit pääsevät lopulta Las Vegasiin, missä sitten sattuu ja tapahtuu kaikenlaista.

Cameo-rooleja leffassa nähdään yllin kyllin, ikään kuin niillä olisi pyritty täyttämään muuten varsin tyhjää juonta. Näyttäytymässä käyvät niin Wayne Newton, Angie Dickinson kuin jopa Tom Hanks. Muutaman kerran leffa saa kuin saakin hymähtämään oikein kunnolla, varsinkin teko-elvisten kuolemat ovat mukavan mustaa huumoria. Muutoin mikään ei oikein osu kohdalleen. Basinger ei intoudu irrottelemaan roolissaan, Corbett on kovin valju ensirakastaja, eikä parin välillä ole minkäänlaista kemiaa. Monet sivuhenkilöistäkin ovat vain epäolennaista täytettä, eikä tyhjälle elokuvalle ole näidenkään kanssa saatu kummoista pituutta aikaiseksi.

* *
Arvostelukäytännöt