Väsynyttä trippailua

Dead Babies on brittiläisen mustan komedian yritelmä, jossa sekalainen joukko sekopäitä viettää huumehuuruista viikonloppua kartanossa jossain Lontoon ulkopuolella. Elokuva on Trainspottingin jälkimaininkien jälkijättöistä trippailua. Se yrittää olla hillittömän hauska ja rankka huumorissaan, mutta käteen ei vaan jää yhtään mitään. Kaiken on nähnyt niin monta kertaa ennenkin.

Keskinkertaiset ja roolinsa yli vetävät näyttelijät yrittävät tehdä kaikkensa, jotta sopasta syntyisi edes jotain valmista, mutta tyhjänpäiväinen lopputulos on puuduttava tuhnu. Sekalainen ja eri tavoin vinksahtanut seurakunta ei riitä pitämään mielenkiintoa yllä, jos se nyt on ehtinyt missään vaiheessa edes viriämään. Ei panohaluiset ja ylipainoiset kääpiöt tai potenssiongelmissaan painivat häntäheikit tai perverssihomot jaksa enää juuri letkauttaa. Kun seksikohtauksetkaan ja alastomat naiset eivät riitä huomion herättäjiksi, niin se kertoo jo paljon.

Tylsistyttävä ja typerä elokuva yrittää tapailla myös jotain yhteiskuntakritiikin tapaista. Taustalle on ympätty sivujuoni äärimmäiseen väkivaltaan uskovasta kulttiliikkeestä, mutta sen pointti jää kokonaan roikkumaan ilmaan. Kunhan on vähän saatu Fight Club -fiiliksiä mukaan. Ehkä brittiläinen musta komedia on jo ammentamassa itseään loppuun. Ainakaan huumehörhöjen sekoilujen taltiointi vailla kiinnekohtia mihinkään temaattisesti kannattelevaan pointtiin ei riitä aiheeksi elokuvalle.

DVD / kuva: 16:9 Anamorfinen Widescreen 2.35:1; ääni: Dolby Surround 2.0; tekstitetty (voi katsoa ilman tekstitystä); Extrat: Näyttelijäesittelyt, Kulissien takana.

*
Arvostelukäytännöt