Tytöt tahtoo pitää hauskaa

Michiganin poika Joseph "McG" Nichol on saanut saappaansa Hollywoodin Isojen Poikien Kerhon oven väliin Charlien enkelit -ohjauksillaan ja on tehnyt myös rutkasti rahaa siinä sivussa. Täällä Suomessakin SubTV:llä pyörivä Fastlane on niin ikään McG:n ohjaustöitä ja sama MTV-tyyppinen, musiikkivideomainen nopeutuksilla ja hidastuksilla tyylittely on nähtävissä kaikissa hänen toimintapyrähdyksissään. Tämänkin kertainen pläjäys käyttää enemmän tai vähemmän taitavasti hyväkseen videopeliestetiikkaa ja erikoistehosteita. Tiedossa on siis huimaa kyytiä kaikin puolin.

© 2003 Columbia PicturesJo ensimmäisestä osasta tutut Natalie (Cameron Diaz), Dylan (Drew Barrymore) ja Alex (Lucy Liu) antavat jatko-osassa taas huutia kovimmillekin körmyille. Tällä kertaa tehtävänä on saada takaisin kaksi varastettua sormusta, joiden sisältämä tieto vaarantaa väärissä sormissa huippusalaisen Halo-projektin. Indiana Joneseja ja James Bondeja lainailevassa hilpeässä alussa lähdetään Mongolian lumimyrskyistä kohti Hollywoodin viihdepiirejä. Miehet ovat vain kertakäyttökamaa, kun kaiken takana näyttääkin olevan nainen, eli kultapyssyinen kostonenkeli Madison Lee (Demi Moore). Tytsyjen touhusta onkin pitsinnypläyskurssit kaukana!

© 2003 Columbia PicturesVain hillittömiä turpiinmättökohtauksia tukeva juonentekele ja väkisin väännetty romantiikka jää toissijaiseksi kunnon naisenergian rinnalla enkelitrion päästessä vauhtiin. Uskottavuus on ainoastaan sanahelinää Charlien Enkeleiden rinnakkaistodellisuudessa, missä väkivalta ei satu vaikka veri lentää ja joka väliin saadaan tungettua nokkela letkautus vaikka sitten hampaat irvessä. Villit kuteet ja peruukit kuuluvat spontaanien tanssikohtausten ohella monumentaaliseen viihdepakettiin. Olennaisena osana elokuvassa ovat myös nimekkäät vierailijat kuten laulajatar Pink, Bruce "Die Hard" Willis ja loistava Monty Python -hemmo John Cleese. Suurimman huomion saa kuitenkin Demi Mooren satojen tuhansien eurojen edestä leikelty ja treenattu vartalo. Valitettavasti rahakkaaseen pakettiin ei kuulunut kovinkaan kummoisia näyttelijänlahjoja.

Leffassa vilisee niin paljon populaarikulttuurin sisäisiä viitteitä, että katsojaa aivan hengästyttää. Muun muassa Flashdancea, Hämähäkkimiestä ja Mission Impossible 2:sta laitetaan melko halvalla, mutta ehdottomasti parhaat naurut kerää hulvaton C.S.I.-parodia. Elokuva kompastuu kuitenkin ajoittain omaan nokkeluuteensa ja turhan yletön ruumiinpalvonta sekä sisällöllinen sillisalaatti käy pitemmän päälle ärsyttäväksi. Charlien enkelit: Kurvit suoriksi onnistuu kaikesta huolimatta keskinkertaista leffaa paremmin siinä mihin se on tehty, eli viihdyttämään.

* * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2 / 5 henkilöä