Haalistunut piirakka

Ensimmäinen American Pie -elokuva poisti turhan sovinnaisuuden yhdysvaltalaisista teinikomedioista. Siinä yritettiin päästä pukille vaikeamman kautta. Sama teema toistui toisessa elokuvassa, joka kokonaisuutena oli jo kyllä heikompi esitys. Järjestyksessä kolmas sarjan elokuva sortuu takaisin turhaan sovinnaisuuteen laittaessaan pääparin menemään jo naimisiin, jotta saavat harrastaa mitä haluavat.

Juoni on yksinkertainen. Päähenkilö Jim (Jason Biggs) alussa kosii morsmaikkuaan Michellea (Alyson Hannigan) ja tavoitteena on päästä naimisiin. Anoppiin ja appeen tutustutaan ensimmäistä kertaa ja kaverit, erityisesti Stifler (Seann William Scott), pitäisi pitää kurissa.

© 2003 Universal PicturesVaikka olenkin viihtynyt erityisesti sarjan ensimmäisen osan parissa, ei tämä kolmas elokuva tuo sarjaan mitään sellaista uutta, että sen katsominen olisi nautittavaa. Ainoa asia, jota voidaan elokuvassa pitää positiivisena on roolihahmojen käsittely. Heihin suhtaudutaan lämmöllä, jota sarjaa kopioivista elokuvista on turha löytää. Kohdeyleisöönsä tämä elokuva varmasti vetoaa, siinä on riittävästi iljettäviä kohtauksia ja noloja tilanteita, jotta sen jaksaa katsoa. Noloista tilanteista hulppeimmat toteutuvat aina Jimin ja Jimin isän (Eugene Levy) keskusteluista tai yhteisistä kohtauksista.

Lyhyeksi jäävät humoristiset tilanteet ovat samalla elokuvan heikkous. American Wedding koostuu vain irtonaisista sketseistä, se ei ole yhtenäinen elokuva.

* *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 1,5 / 2 henkilöä