Iso fanipalvelus videopelisarjan ystäville

Animaatioelokuva The Super Mario Bros. Movie perustuu samannimiseen Nintendon videopeliin vuodelta 1985. Klassikkopelissä Mario-niminen putkimies yrittää pelastaa Sienivaltakunnan prinsessan Bowser-kilpikonnan kynsistä.

The Super Mario Bros. Movie Viiksekkäästä putkimiehestä tehtiin live action -elokuva jo vuonna 1993, mutta teos sai ristiriitaisen vastaanoton. Myös uusin Super Mario -elokuva on jakanut mielipiteitä kriitikoiden ja yleisön kesken. Arvosteluja mittaavalla Rotten Tomatoes -sivustolla elokuva on 223 arvion perusteella 57 prosenttia mätä, kun taas katsojista 96 prosenttia pitää elokuvaa tuoreena, eli erittäin hyvänä.

Mario (Chris Pratt/Riku Nieminen) ja Luigi (Charlie Day/Heikki Kämäräinen) ovat aloittelevia putkimiehiä New Yorkin Brooklynissa. He ajautuvat viemäriputken kautta toiseen ulottuvuuteen ja joutuvat erilleen. Marion täytyy pelastaa sekä veljensä että Sienivaltakunta Bowserin (Jack Black/Veeti Kallio) tuholta. Avukseen Mario saa prinsessa Peachin (Anya Taylor Joy/Emma Louhivuori) ja he koettavat värvätä mukaansa Donkey Kongin (Seth Rogen/Osku Ärilä) armeijoineen.

The Super Mario Bros. Movie Pituudeltaan The Super Mario Bros. Movie on noin puolitoista tuntia, mikä on elokuvalle juuri sopiva kesto. Juoni on yksinkertainen ja tarina etenee erittäin nopeasti kohtauksesta toiseen. Elokuva on myös ennalta-arvattava, mutta hyvällä tavalla. The Super Mario Bros. Movie toteuttaa lähes kaikki katsojien toiveet siitä, mitä milloinkin tapahtuu ja toimii fanipalveluksena.

Ääninäyttelijätkin tekevät erinomaista työtä, erityisesti alkuperäisversion Jack Black, joka esittää elokuvassa Bowserina kappaleen Peaches, josta nousi nopeasti viraalihitti. Youtubessa kappaleella on jo yli 8 miljoonaa näyttökertaa.

The Super Mario Bros. Movie Mutta onko elokuva huono ja voiko siitä nauttia, vaikka ei tietäisikään mitään Super Mariosta? Elokuva ei ole kehno ja siitä voi nauttia, vaikka peli ei olisikaan tuttu. The Super Mario Bros. Movie ei yritä olla vakavasti otettava ja maata mullistava elokuva, vaan harmitonta ajanvietettä koko perheelle ja Super Marion faneille.

Lopputekstien jälkeen esitetään kaksi lisäkohtausta, joiden perusteella elokuvalle on tulossa jatkoa. Ja menestyksen perusteella jatkoa on luvassa. The Super Mario Bros. Movie keräsi avauksessaan maailmanlaajuisesti 377 miljoonan dollarin lipputulot, mikä päihitti Frozen II:n (2019) hallussaan pitämän avausennätyksen, 358 miljoonaa dollaria.

* * *
Arvostelukäytännöt

Toimituskunnan keskiarvo: 2 / 2 henkilöä